Connect with us

technokrata

Megoldás a telefonok kis kijelzőjére – bemutatóvideóval

Kütyük

Megoldás a telefonok kis kijelzőjére – bemutatóvideóval

A Firefoxot fejlesztő Mozilla nevéhez köthető mobiltelefon kivetítőkkel oldaná meg a kis LCD-k és apró gombok problémáját.

A múlt héten írtunk a Facebook mobiltelefonról (bővebben itt), és úgy tűnik, ismét egy alternatív szereplő kopogtat a kommunikációs eszközök piacán. Egy szoftverfejlesztő szervezet kezdett intenzíven érdeklődni a hordozható telefonok iránt: a nyíltforrású böngészőjéről ismert Mozilla jelentette be pár napja mobilokkal kapcsolatos koncepcióját.

seabirdconceptphone.jpg

Madárszerű formája miatt Seabird névre keresztelték az eszközt, mely egyedi módon nyújt választ az apró billentyűk és kisméretű kijelzők jelentette problémára. Voltaképp egy kísérlet a több mint egy évtizede kialakult telefonhasználati szokások megváltoztatására – akár az érintőképernyő utáni evolúciós lépésnek is nevezhetjük. A Seabird ugyanis pici kivetítőket tartalmaz, melyekkel képes nagyobb felületekre vetíteni a kijelző tartalmát vagy akár virtuális billentyűzetet is.

Fontos azonban megjegyezni, hogy nem egy boltokban kapható termékről van szó, az alapítvány közösségi alapokon nyugvó felfedezésről beszél, és leszögezte, hogy egyelőre nincsenek tervei sem egy mobil operációs rendszer, sem a hardver létrehozására. Az ötlet mögött egyébként Billy May designer áll, aki nem tudott ellenállni a Mozilla korábbi, újfajta koncepciók kutatására való felhívásának.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle