Connect with us

technokrata

Facebook telefonok

Kütyük

Facebook telefonok

Rögtön két készülékkel is előrukkol a közösségi hálózat üzemeltetője.

Nemrég robbant a bomba, miszerint a Facebook üzemeltetője „beleártaná” magát a mobilbizniszbe is. És itt most nem androidos, iphone-os vagy symbianos alkalmazásokról van szó, hanem arról, hogy saját márkás készüléket adna az érdeklődők kezébe. A két telefonmodellt várhatóan az INQ Mobile telefongyártóval gyártatná le David Zuckerberg, a közösségi hálózat alapítója. Mindehhez valószínűleg nem készítenek új operációs rendszert, hanem egy, már létező OS-t (valószínűleg a nagy rivális Google Androidját) fognak telepíteni a készülékekre.

Végül is logikus a lépés, hiszen több mint félmilliárd ember regisztrált már a Facebookra, és jelentős részük mobilinternet segítségével éri el a szolgáltatást. Ahogy a Google is bepróbálkozott saját márkás, Nexus One telefonjával, úgy akár a Facebooknak is elsülhet jól a dolog – bár igaz, a Microsoft hasonló kezdeményezése, a Kin elhasalt. Visszatérve a közösségi telefonhoz: a két készülék a jövő év első felében kerülhet Európában a boltok polcaira, míg az Egyesült Államokban 2011 második felében lehet majd megvásárolni.

A kézzelfogható termék létrehozásával még jobban magához láncolhatná a felhasználókat a Facebook. Erre anyagi szempontokból is szüksége van – hiszen a vállalat egyébként is folyamatos harcban áll a reklámok tekintetében piacvezető Google-lel -, illetve a növekedési lehetőségek is ebbe az irányba mutatnak – a PC-felhasználók száma jóval korlátozottabb, mint a mobiltelefon-tulajdonosoké.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp