Connect with us

technokrata

„Barát-probléma” – bejelöltek, de nem akarom visszaigazolni

Kütyük

„Barát-probléma” – bejelöltek, de nem akarom visszaigazolni

Mit tegyünk, ha valaki ismerősének jelölt egy közösségi hálózaton, de se megbántani nem akarjuk, se visszaigazolni?

A legtöbb közösségi hálózat két lehetőséget kínál fel abban az esetben, ha valaki bejelöli a felhasználót. Kattinthatunk az elfogadás és az elutasítás gombra – és kész, ezzel ki is fújtak választási lehetőségeink. De mi a helyzet akkor, ha az illetőt nem akarjuk visszaigazolni (és ezzel lehetőséget adni neki, hogy átböngéssze idegenek számára rejtetté tett profiloldalunkat, képeinket), ugyanakkor megbántani sem szeretnénk egy rideg elutasítással? Van megoldás!

Legalábbis a Facebook kínál kiutat a kellemetlen szituációból. Átalakult a korábbi „Elutasítás” (Ignore) gomb, helyette a „Ne most” (Not Now) felirat jelenik meg a felhasználó monitorán. Ennek megnyomásával nem kerül elutasításra a kérelem, csak elkülöníti a rendszer az úgynevezett „Rejtett kérelmek” (Hidden Request) csoportba. A pár napja bejelentett változtatás lehetővé teszi, hogy eltüntessük a zavaró értesítést, ugyanakkor nem kell visszautasítani senkit, akit nem akarunk megbántani. A rejtett kérelmek listájából pedig bármikor elővehetjük az ominózus bejelölést, és dönthetünk sorsáról (feltéve, ha a bejelölő fél még nem vonta vissza kezdeményezését).

Facebook not-now

Ne most, Nancy!

Ki nézi profiloldalunkat?
Megtudhatjuk, hogy ki kattintott ránk a Facebookon vagy az Iwiwen? Cikkünkből kiderül.

Még egy fontos információ. Ha a Not Now gombra kattintunk, a túloldalon erről a tényről nem értesül az illető, vagyis a rendszer nem tájékoztatja arról, hogy parkolópályára tettük. Amíg el nem döntjük, mi legyen a sorsa a kérelemnek, addig számára az „Awaiting Friend Confirmation” (nagyjából: ismerős-visszaigazolásra várva) szöveg jelenik meg, közölte a Facebook szóvivője az újítás bevezetése kapcsán.

Mi a helyzet akkor, ha egyértelmű, hogy a minket bejelölt személlyel nem akarunk kontaktust létesíteni? Például azért, mert nem ismerjük, vagy pont azért, mert túlságosan is jól ismerjük az illetőt… Nos, a Facebook itt is kibővítette lehetőségeinket: ha a „Delete Request” (Kérelem törlése) opciót választjuk, akkor ezzel párhuzamosan megjelölhetjük az illetőt, így ő többé nem tud újra ismerős-kérelmet indítani felénk egy későbbi időpontban. Ezzel elkerülhetjük a zaklatást – vagy legalábbis csökkenthetjük annak mértékét, hiszen egy új regisztráció létrehozása azért nem olyan bonyolult a Facebookon.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek