Connect with us

Blamázs: saját tesztjén hasalt el a Firefox

Kütyük

Blamázs: saját tesztjén hasalt el a Firefox

A Mozilla fejlesztői külön böngészősebesség-mérő programot készítettek, amivel végül csak azt tudták igazolni, hogy a Tűzróka a leglassabb.

A Firefox, de különösen a Google Chrome megjelenése óta kedvelt összehasonlítani a böngészőket, sebességük tekintetében. Habár ezekből az elmúlt években rendre az Internet Explorer keveredett ki utolsóként, nemrég megváltozott a helyzet. Ezúttal azonban nem Redmond browseréről lesz szó, hanem arról, hogy a nyíltforrású riválisok egyike „lőtte tökön” saját magát.

Nemrég tette közzé saját, állítása szerint a valóságos böngészési körülményekhez jobban igazodó benchmarkját a Mozilla, melyet Kraken névre keresztelt. Kifejezetten Javascript teljesítményt vizsgál, az adott böngésző minél alacsonyabb pontszámot kap rajta (vagyis minél gyorsabban végez vele), annál jobbnak számít. A Krakennel azt akarta igazolni az alapítvány, hogy nemsokára megjelenő, hardveres gyorsítást is alkalmazó Firefox 4 szoftvere 250 százalékkal gyorsabb, mint a jelenleg használt.

A The Inquirer online IT-bulvármagazin azonban a tesztek lefuttatásakor érdekes momentumra figyelt fel. A Tűzróka 36 százalékkal bizonyult lassabbnak, mint leggyorsabb riválisa, a norvég fejlesztésben készülő Opera 10.62-es változata (12628,2 ms). Második helyre jött fel a Chrome 6.0.472.es változata 14442,3 ms-os teljesítménnyel, míg harmadik lett az Apple bábáskodásával fejlődő Safari 5.0.2 – ezen a platformon 17141,5 ms-ot mértek. Utolsó helyre futott be a Firefox 3.6.10-es változata, mely a Safaritól nem sokkal elmaradva 17258 ms-ot produkált. Mindez grafikusan:

Ez persze nem jelenti azt, hogy az új generáció ne lenne gyorsabb – inkább csak rávilágít arra, hogy a Firefox fejlesztőinek ideje lesz összekapniuk magukat, mert az utóbbi időben „elkényelmesedett” picit az alapítvány gondozásában készülő browser. Mindazonáltal érdemes a legújabb változatot letölteni, hiszen az több hibajavításon is átesett, és így biztonságosabb, mint elődei.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom