Connect with us

Jegyet és kávét is lehet venni mobillal

Kütyük

Jegyet és kávét is lehet venni mobillal

Fél tucat innovatív megoldással állt elő a Vodafone.

Készülékkontroll a vállalati okostelefonok felügyeletére
Remélhetően a Szigeten nem sok mindenkinek kellett alkalmaznia a Vodafone új szolgáltatását, a Készülékkontrollt, amellyel a nagyvállalati előfizetők telefonjának elvesztése, ellopása esetén a készülék teljes tartalma távolról letölthető. Így a készülék elvesztésekor az adatok visszanyerhetők és az új készülékre telepíthetők, készülékváltás során pedig gyorsan és egyszerűen átvihetők két készülék között. Emellett más praktikus haszna is van a szolgáltatásnak, hisz például a nagyvállalati ügyfél rendszergazdája, biztonsági szakembere a céges okostelefonok tartalmát képes távolról ellenőrizni, alkalmazásokat telepíteni vagy törölni. A Készülékkontroll minden népszerű mobil operációs rendszeren működik (Windows Mobile, Symbian [S60], Android, Blackberry, Apple iOS).
 

A Vodafone Magyarország az elmúlt időszakban számos innovatív megoldással állt elő, közülük több az augusztusi Sziget Fesztiválon debütált. Itt lehetett például virtuális iránytűvel tájékozódni, sms-ben jegyet váltani egy-egy koncertre. A mobiltelefon-társaságnál elmondták, hogy a termékek többsége valamely más helyszínen – például a metrómegállókban – rövidesen felbukkan.

Itt a Tikit

A szolgáltatások közül a legfrissebb a Tikit, amely az augusztus végi Vodafone Kupán debütált nagy sikerrel, hiszen a jegyek több mint hatvan százaléka a Tikit.hu-n keresztül kelt el elővételben. A Vodafone ügyfelei a www.tikit.hu weboldalon előzetes regisztráció nélkül a nap 24 órájában vásárolhattak és vásárolhatnak rendezvényjegyeket (jelenleg a Fezen 2010 fesztiválra) mobiltelefonszámla- vagy előzetesen feltöltött egyenlegük terhére. A szolgáltatás igénybevétele rendkívül egyszerű, hisz a www.tikit.hu oldalon a megfelelő jegyek kiválasztása után csak a név, e-mail-cím, mobiltelefonszám adatokat kell megadni az erre szolgáló mezőkben, ezután a rendszer a megadott telefonszámra sms-ben jóváhagyási kérést küld, melyben tájékoztatást ad a belépőjegy ellenértékéről és egyéb paramétereiről. A kapott üzenetet egy válasz-sms – például az OK – elküldésével kell jóváhagyni. Az elküldött sms árazása tarifacsomag szerinti normál díjon történik. Az ügyfél a visszaigazolás után sms-ben és e-mailben is értesítést kap a tranzakció részletes adataival és a rendezvényre való belépéshez szükséges információkkal.

Sikeres volt a Szigetfone

A Vodafone a Sziget Fesztiválra egy termékcsomagot állított össze, aminek keretében akár ingyen egy okostelefonhoz juthattak az ügyfelek, s mindezekhez egy nagyon barátságos tarifacsomag is társult, a szigetlakók számára megalkotott Szigetfone csomagot használók ugyanis percenként 10 forintért beszélgethettek egymással és ugyanennyiért küldhettek sms-eket, de a külföldiek számára is kedvező ajánlattal állt elő a Vodafone, ők ugyanis száz forintért tudtak telefonálni. Sőt a Szigetfone túl is élte a fesztivált, hisz belföldön az év végéig él a kedvezményes telefonálási lehetőség. A Vodafone Sziget beszállítója a Huawei volt, tehát valamennyi Sziget-telefon Huawei készülék. Az androidos Vodafone 845 a Szigeten debütált a piacon ma elérhető okostelefonok közül a legmegfizethetőbb áron. A Vodafone – az egyik tanulmány szerint – a legjobb mobil adathálózattal rendelkezik ma Magyarországon, így a társaság reményei szerint nincs akadálya annak, hogy az okostelefon-használók fellegvárává váljon.

Máskor is lesz percalapú jegy

Mintegy félezren vették igénybe a Vodafone egy másik termékét, a Percalapú Szigetjegyet, amivel csak annyi időre válthattak belépőt, amennyi ideig a szigeten akartak tartózkodni. Nem kellett tehát napijegyet venniük azoknak, akik csak néhány órát akartak a szigeten lenni, illetve a jegyvásárlásnak ezen egyszerű módját választották azok is, akik gyorsan, a percjegyeseknek biztosított expressz kapun keresztül, várakozás nélkül akartak bejutni a fesztiválra. A Percalapú Szigetjegy, melyet a Vodafone az EME Zrt.-vel együttműködésben alakított ki – a vodafone-osok szerint – tehát kiválóan vizsgázott a fesztiválon, hiszen az eredeti tervekhez képest jóval többen éltek a fesztiválra való bejutásnak eme különlegesen kényelmes módjával. A sikeres tesztnek köszönhetően jövőre már valamennyi, a Sziget Kulturális Szervezőiroda iroda által szervezett fesztiválon igénybe vehetik ezt a szolgáltatást a Vodafone ügyfelei.

A metrómegállóban is lehet majd kávét venni mobillal

És ha már valaki bejutott a Szigetre, és egy kávéval is szerette volna feldobni magát, nem kellett aprópénzért kutatnia a zsebében, elég volt, ha elővette mobilját, és felkereste a Vodafone speciális kávéautomatáját, amelyből az éltető nedű sms-en keresztül volt megvásárolható. Habár idén talán még a korábbi években megszokottnál is több büfé volt a szigeten, több mint hatszázan használták ezt a kényelmi szolgáltatást. A rendszer a fesztivál egész ideje alatt tökéletesen működött, így hamarosan metró- és buszmegállókban, egyetemeken közintézményekben is találkozhatnak a kávékedvelők a készpénzt és bankkártyát sem igénylő automatákkal.

Segít az iránytű

Ha pedig valakinek épp egy-egy kávéautomata megtalálása okozott volna gondot a Szigeten, nos az ő segítségükre is szolgált a Sziget Iránytű, amely a Layar nevű, ingyenesen letölthető AR-alkalmazás új rétege. (Az AR, vagyis az augmented reality a valóság virtuális kiterjesztése: a mobiltelefon kameráját mintegy hatodik érzékszervként használva olyan információkhoz juthatnak a felhasználók, amelyek csak a virtuális térben találhatók meg.) A felhasználó a telefont maga elé tartva annak kijelzőjén láthatta, hogy merre helyezkednek el a színpadok, a sörözők és egyéb vendéglátó-ipari létesítmények, az elsősegélypont, a legközelebbi mellékhelyiség vagy éppen a Vodafone mobiltöltő állomása. Sőt, a program képes arra is, hogy lépésről lépésre elnavigálja a kívánt pontra a felhasználót. A Vodafone Sziget Iránytűvel – amely a cég és a SodaTeam Kft. közös fejlesztése – ezek mellett lekérhetőek voltak az adott helyszín programjai, de akár a fellépő együttesek mobilra optimalizált profilját is meg lehetett tekinteni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom