Connect with us

technokrata

Nokia: megfizethető mobiltelefonok

Kütyük

Nokia: megfizethető mobiltelefonok

„A következő egy milliárd ember közül sokaknak a mobiltelefon fogja az első PC-szerű élményt nyújtani.”

A Nokia bemutatta, hogyan akarja a „következő egymilliárd embert” internethez csatlakoztatni megfizethető mobiltelefonokkal és helyspecifikus Ovi szolgáltatásokkal. „Több ember fog csatlakozni az információs korhoz mobiltelefon használatával, mint PC-vel – mondta Mary McDowell, a Nokia mobiltelefonokért felelős alelnöke – „Mivel a világ népességének megközelítőleg 80 százaléka él mobilállomások hatókörzetében, az internetre csatlakozó következő egy milliárd ember közül sokaknak a mobiltelefon fogja az első PC-szerű élményt nyújtani.” McDowell hangsúlyozta továbbá, hogy a jó minőségű és jól árazott készülékek mellett a felhasználók mindenütt vágynak az olyan alkalmazásokra, amelyek globálisan és helyileg is releváns tartalmat kínálnak. Mindezt pedig gyorsan, egyszerűen és megfizethető áron szeretnék elérni.

Nokia C3A Nokia X3 „Touch and Type” közelmúltbeli bevezetését követően a Nokia bemutatta a „Touch and Type” sorozat második tagját, a Nokia C3 Touch and Type készüléket, amely egyesíti az érintőképernyőt és a hagyományos telefonbillentyűzetet. Elérhető árú dizájn klasszikusként, ez a Series 40 telefon teljes rozsdamentes házzal, 3G-vel, WLAN-nal, 5 megapixeles vakus kamerával, zenelejátszóval, FM rádióval és 32 GB-ig bővíthető memóriával érkezik. A telefon gyors elérést biztosít az üzenetküldéshez, valamint az Ovi Áruház e-mail plus alkalmazásaihoz és játékaihoz. A telefon várhatóan 2010 negyedik negyedévétől lesz elérhető, adók és támogatások nélkül 145 euróért.

Ovi-birodalom
Az Ovi Mail már több mint 14 millió e-mail-aktiválást ért el, melyek túlnyomó többsége a feltörekvő piacok új felhasználóitól származik. Csak az utóbbi hat hónapban az új Ovi Mail fiókok 60 százaléka Délkelet-Ázsia csendes-óceáni részéről és Afrikából ered, valamint a Közel-Keleten és Afrikában az emberek több mint 77 százaléka az Ovi Mailre a Nokia telefonján, és nem a PC-jén regisztrál. Emellett, az Ovi Mail felhasználók világszerte több mint 80 százaléka a mobilkészülékéről éri el a postafiókját. A Series 40 készülékeken az Ovi Böngésző béta verziója dolgozik.

Nemcsak a levelezésről van azonban szó, a finnek az Apple babérjaira is törnek. Ovi Zene szolgáltatásával – mely jelenleg a világ 38 országára terjed ki – jelenleg a „Nokia kínálja a világléptékben legnagyobb digitális zenei hálózatot”. Szintén Steve Jobs cégével való összehasonlításra késztet az Ovi Áruház léte, ahonnan számos, külső fejlesztésű ingyenes és fizetős, gyakran lokalizált szoftver tölthető le.

És még itt sem álltak meg a finnek. Erre példát szolgáltat a Nokia Money, ami alapvető pénzügyi szolgáltatásokhoz kínál hozzáférést a mobiltelefonnal rendelkező felhasználók számára. A vállalat a YES BANK-kal és az Obopay-jel közös, „Mobile Money Services by YES BANK” néven futó pilotprojektje az indiai Punéban már teljesen piaci alapon működik. Az egész Indiát elérő terjeszkedés következő állomása Chandigarh városa.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin