Connect with us

Komoly bajba kerülhet a Nokia

Kütyük

Komoly bajba kerülhet a Nokia

A finn gyártó új vezérének gyors megoldást kell találnia annak érdekében, hogy az okostelefon-versenyben ne maradjon le véglegesen a márka.

Tartásról eladásra rontotta a Nokia részvényeire adott ajánlását a Citigroup – az indoklás szerint a papír további leértékelődése várható, miután a befektetők a rosszabbá váló fundamentumokra koncentrálnak, illetve a menedzsmenttel és a szoftverstratégiával kapcsolatos kérdőjelek miatt is. A Citi arra számít, hogy a gyártó további piaci részt veszít majd a következő pénzügyi évben.

A közlemény kiemeli: egy nem finn vezérigazgató (a Microsofttól érkezett amerikai Stephen Elop) személye nem jelent garanciát a stratégia megváltozására. A Bloomberg tudósítása szerint a Nokia befektetőit nem nyűgözte le a héten lezajlott londoni bemutató – sem az új vezér, sem a Nokia World Show keretén belül bemutatott okostelefonok nem hatottak pozitívan a részvények árfolyamára, amely idén összességében 14 százalékos mínuszt ért el.

Szeptember 13-án – a Nokia World első napján – a társaság papírjai 3,2 százalékos árfolyamcsökkenést szenvedtek el, korábban az új vezérigazgató megnevezése pedig csupán egy százalékos pluszt hozott. Mindezek azt az üzenetet hordozzák Elop számára, hogy belátható időn belül nagymértékben fel kell gyorsítani a rivális Apple és Google termékeivel (tudásban és dizájnban is) versenyezni tudó eszközök és szoftverek fejlesztését.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom