Connect with us

technokrata

Komoly bajba kerülhet a Nokia

Kütyük

Komoly bajba kerülhet a Nokia

A finn gyártó új vezérének gyors megoldást kell találnia annak érdekében, hogy az okostelefon-versenyben ne maradjon le véglegesen a márka.

Tartásról eladásra rontotta a Nokia részvényeire adott ajánlását a Citigroup – az indoklás szerint a papír további leértékelődése várható, miután a befektetők a rosszabbá váló fundamentumokra koncentrálnak, illetve a menedzsmenttel és a szoftverstratégiával kapcsolatos kérdőjelek miatt is. A Citi arra számít, hogy a gyártó további piaci részt veszít majd a következő pénzügyi évben.

A közlemény kiemeli: egy nem finn vezérigazgató (a Microsofttól érkezett amerikai Stephen Elop) személye nem jelent garanciát a stratégia megváltozására. A Bloomberg tudósítása szerint a Nokia befektetőit nem nyűgözte le a héten lezajlott londoni bemutató – sem az új vezér, sem a Nokia World Show keretén belül bemutatott okostelefonok nem hatottak pozitívan a részvények árfolyamára, amely idén összességében 14 százalékos mínuszt ért el.

Szeptember 13-án – a Nokia World első napján – a társaság papírjai 3,2 százalékos árfolyamcsökkenést szenvedtek el, korábban az új vezérigazgató megnevezése pedig csupán egy százalékos pluszt hozott. Mindezek azt az üzenetet hordozzák Elop számára, hogy belátható időn belül nagymértékben fel kell gyorsítani a rivális Apple és Google termékeivel (tudásban és dizájnban is) versenyezni tudó eszközök és szoftverek fejlesztését.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák