Connect with us

Microsoft-vezető a Nokia élén

Kütyük

Microsoft-vezető a Nokia élén

Megtörtént a régen várt vezetőváltás a finn Nokia Oyj, a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója élén: Olli-Pekka Kallasvuo helyét Stephen Elop, a Microsoft Corp. üzleti divíziójának irányítója veszi át.

A piacon hónapok óta keringtek pletykák arról, hogy Kallasvuónak mennie kell, ugyanis a Nokia évek óta képtelen olyan okos telefonnal előállni, ami felveszi a versenyt a piac legjobb termékeivel, az Apple Inc. iPhone-jával és a Google Inc. Android operációs rendszerét használó készülékekkel.

A finn vállalat részvényeinek ára 61 százalékkal zuhant azóta, hogy az Apple 2007 júniusában bemutatta az iPhone első változatát, ami 48 milliárd eurót vágott le a társaság piaci értékéből. (A hét végi bejelentés után viszont majdnem hét százalékkal drágult a papír.) A Nokia részesedése a mobiltelefonok világpiacából a nyár végére 34,2 százalékra csökkent az egy évvel korábbi 36,8-ról, ezen belül az okos telefonok értékesítésében 45 százalékról 37,4-re zuhant – derült ki a Gartner Inc. számítástechnikai tanácsadó cég adataiból. A Nokia profitja mindezek nyomán 40 százalékkal zuhant a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest.

Kallasvuo irányítása alatt nyitották meg a Nokia Music Store-t, ahonnan kedvenc zeneszámaikat tölthetik le a Nokia-tulajdonosok, a vállalat internetes szolgáltatásait kínáló Ovit, elérhetővé tették a telefonokról a gps műholdas helymeghatározó rendszert és információs szolgáltatásokat indítottak a világ szegény országaiban élő, olcsó Nokia-készülékeket használó farmereknek. Mindez azonban láthatóan kevés volt az ügyfelek megtartására, ezért a számos számítástechnikai cég élén megfordult Elop feladata az lesz, hogy fordulatot hozzon a Nokia irányításában. A Microsoft legnagyobb üzletágát irányító menedzser az első nem finn vezető a vállalatóriás élén.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom