Connect with us

Magyarországot is érintette az európai kalóz-razzia

Kütyük

Magyarországot is érintette az európai kalóz-razzia

Hazánkban is akcióba lépett a rendőrség.

Szerte Európában tartóztattak le kalózokat – összesen tízen akadtak fenn az öreg kontinens rendfenntartó erőinek összehangolt munkája során. Az Associated Press értesülései szerint a filmek és televíziós sorozatok „nagyipari” terjesztőire vetették ki hálójukat a jogvédők által információval ellátott helyi rendőrségek. Ennek során Belgiumban öt ember csuklóján kattant a bilincs, és további 12 országban vonult ki a yard.

Nagy-Britannia, Németország, Franciaország szintén szerepelt a kalózellenes hadművelet területei között, igaz ezekben az országokban nem tartóztattak le senkit (rácsok mögé még Lengyelországból, Norvégiából és Svédországból kerültek internetezők). Hazánkban is hasonló eredménnyel zárult a razzia: hivatalos tájékoztatás szerint nem kísértek be senkit sem a rendőrök az őrsre.

Az Asva.info hivatalos tájékoztatást is kapott tegnap a rendőrségtől: „A Belga hatóságok kezdeményezésére és szervezésében nemzetközi akció zajlott több ország, így Magyarország részvételével is, melynek célja a szerzői szomszédos jogok megsértésének felderítése, ilyen bűncselekményben érintett szerverek lefoglalása. További információt az akció körülményeiről nem áll módunkban nyilvánosságra hozni.”

Összeurópai szinten a rendőrök úgy vélik, hogy négy, illegális videotartalmakat terjesztő hálózat vezetőit kapták el. A belgák beszámolója szerint összesen 48 szervert foglaltak le. Európa legjobb söreinek hazájában komoly büntetés is kinézhet a rácsok mögé juttatottaknak: a helyi törvények szerint a kalózhálózatok tagjait szervezett bűnözésben való részvétellel vádolták meg, ami a büntetés kiszabásánál súlyosbító tényező.

Szerda este a már sok hányattatáson átesett The Pirate Bay szerverei is elérhetetlennek bizonyultak (a svéd kalózpárt mentelmi joga nyújtotta védernyő ellenére), de a cikk írásának időpontjában már megint zavartalanul működik a szolgáltatás.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom