Connect with us

Megújult a Google kereső

Kütyük

Megújult a Google kereső

„Gondolatolvasó” lett a szolgáltatás – válaszok, még gyorsabban.

A néhány héten belül itthon is elérhető Google Instant könnyebbé teszi a keresést: amint a felhasználó elkezdi egy keresőszó begépelését, az eredmények azonnal, automatikusan megjelennek, és az újabb betűk bevitelével egy időben dinamikusan változnak. A szolgáltató becslése szerint az Instant használata egy tipikus keresés során 2-5 másodperc időmegtakarítást jelent, ami a világszerte megspórolt időt összeadva több mint 11 óra másodpercenként.

Mennyi időt spórol?
Minden keresés esetén átlagosan 3,5 (2 és 5 közötti) másodpercet spórolhatunk, miközben naponta több mint 1 milliárd keresést hajtanak végre a Google oldalán.

A Google Keresési Javaslatok (Autocomplete) tapasztalatai alapján a keresőszavak prediktív kiegészítése 50%-kal csökkenti az egy tipikus kereséshez szükséges időt. „Régóta tudjuk, hogy ha képesek vagyunk előrejelezni a keresőszavakat, akkor előre tudjuk jelezni a keresési eredményeket is, de számos tervezési és technikai kihívást kellett leküzdenünk, hogy ez valósággá váljon” – áll a Google hivatalos blogbejegyzésében.

Megszületett a Google Instant, ahol már nem szükséges befejezni a keresőszavak begépelését, vagy entert nyomni a kereséshez. A releváns keresési eredmények dinamikusan jelennek meg és változnak a keresőszó begépelése közben, így a felhasználó gyorsan reagálhat az eredményekre, és azonnal a szükséges weblapra kattinthat. Emellett a megjósolt keresési kritériumok között navigálhat is, és az eredmények azonnal láthatóak, ahogy az egérrel lefelé halad. Egy tipikus keresés során az Instanttal 5-7-szer annyi találati oldal jelenik meg, mint korábban. Ezzel még hatékonyabban kezelhetjük a már most is több mint egymilliárd keresést, amit a Google oldalán indítanak nap mint nap.

A Google Instant tegnaptól elérhető a google.com címen angol, valamint német, francia, spanyol, olasz és orosz nyelvre állított Google fiókok esetében. Információink szerint az újítást néhány héten belül a magyar felhasználók is élvezhetik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom