Connect with us

technokrata

3D-s Sharp fényképezőgép

Kütyük

3D-s Sharp fényképezőgép

Háromdimenziós képet készít a japán vállalat prototípusa, amit aztán szemüveg nélkül is meg lehet nézni.

Várható volt, hogy a 3D-s tévé őrület elindulásával előbb-utóbb bekövetkezik a saját, háromdimenziós tartalmak előállítását lehetővé tevő kézi eszközök megjelenése. A Sharp, amely egészen a legutóbbi időkig távol tartotta magát ettől a látványvilágtól, most az elsők között rukkolt elő olyan fényképezőgéppel, amivel háromdimenziós fotókat lehet lőni. Sőt, mi több, ezeket meg is tudja jeleníteni 3,8 colos kijelzőjén, méghozzá szemüveg nélkül.

sharp-3d-camera

Ehhez természetesen speciális lencserendszerre van szükség, amit a japánok a folyadékkristályos kijelző elé „ültettek”. Lehet váltani a 2D – 3D módok között, előbbi esetben 800×480 pixeles felbontásban láthatjuk a fényképet, utóbbinál pedig 400×480 képpontnyi tartalom jelenik meg az LCD-n.

Ugyanakkor nem csak fotókat lehet vele készíteni, hanem állítólag 720p-s videókat is, másodpercenként 30 képkockás sebesség mellett – természetesen 3D-ben. A japánok készüléke jelenleg bolti forgalomban még nem kapható, de állításuk szerint még az év vége előtt megjelenik egy okostelefonba oltott, megvásárolható változat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp