Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zeneletöltés a Google-től

Kütyük

Zeneletöltés a Google-től

Karácsonyra letámadja az Apple-t az amerikai keresőóriás.

A Reuters beszámolója szerint az Android fejlesztésért felelős részleg vezetője, Andy Rubin komoly tárgyalásokat folytat a zeneipar képviselőivel, melynek eredménye „remélhetőleg karácsonyra érik be”. A „Google Music” közvetlenül az Apple-féle iTunes-nak állítana konkurenciát, és természetesen mélyen beleágyazódna az Android operációs rendszerbe. Talán említeni sem kell, hogy mekkora piacvesztést okozhat ez Steve Jobs cégének.

Nevének elhallgatását kérően a lemezkiadók egyik vezetője elismerte a Reuters-nek a Google-lel való tárgyalások létét, sőt, azt is, hogy egy „felhő-alapú” előfizetői rendszerrel bíró szolgáltatásról zajlanak a megbeszélések, melyek közvetlenül az androidos készülékekre streamelhetik a tartalmakat (kvázi rádiósugárzás-szerűen). Úgy tűnik, hogy a hanglemezkiadók örülnek a Google kínálta lehetőségnek, mivel így kibővülnek a zeneterjesztés lehetőségei.

Jelenleg sincsenek elvágva a zenétől az Android-felhasználók, hiszen a Google – korábbi megállapodása szerint – az Amazonnal kötött egyezséget, így az amerikai kereskedelmi cég MP3 boltjából szerezhetik be a hallgatnivalót az okostelefonnal rendelkezők. Nem tudni, hogy megszakítja-e kapcsolatát a keresőóriás az Amazonnal, ha tető alá hozza a kiadókkal való megállapodást, de az tény, hogy a jelenleginél sokkal szorosabb integrációt tervez a Google.

Egyébként nem ma kezdte zeneipari kísérletét a vállalat: tavaly indult el zenekereső szolgáltatása. Ez a webes keresőbe integráltan jelent meg, így minden egyes alkalommal, amikor valaki zenére keres, a találati listában audiofolyamokat is visszakap, amikbe belehallgathat. Emellett olyan zeneközpontú vállalatokhoz navigálják az érdeklődőt, mint a Pandora vagy a Rhapsody – mindezt természetesen nem ingyen, a Google bevételre tesz szert ezáltal.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés