Connect with us

Zeneletöltés a Google-től

Kütyük

Zeneletöltés a Google-től

Karácsonyra letámadja az Apple-t az amerikai keresőóriás.

A Reuters beszámolója szerint az Android fejlesztésért felelős részleg vezetője, Andy Rubin komoly tárgyalásokat folytat a zeneipar képviselőivel, melynek eredménye „remélhetőleg karácsonyra érik be”. A „Google Music” közvetlenül az Apple-féle iTunes-nak állítana konkurenciát, és természetesen mélyen beleágyazódna az Android operációs rendszerbe. Talán említeni sem kell, hogy mekkora piacvesztést okozhat ez Steve Jobs cégének.

Nevének elhallgatását kérően a lemezkiadók egyik vezetője elismerte a Reuters-nek a Google-lel való tárgyalások létét, sőt, azt is, hogy egy „felhő-alapú” előfizetői rendszerrel bíró szolgáltatásról zajlanak a megbeszélések, melyek közvetlenül az androidos készülékekre streamelhetik a tartalmakat (kvázi rádiósugárzás-szerűen). Úgy tűnik, hogy a hanglemezkiadók örülnek a Google kínálta lehetőségnek, mivel így kibővülnek a zeneterjesztés lehetőségei.

Jelenleg sincsenek elvágva a zenétől az Android-felhasználók, hiszen a Google – korábbi megállapodása szerint – az Amazonnal kötött egyezséget, így az amerikai kereskedelmi cég MP3 boltjából szerezhetik be a hallgatnivalót az okostelefonnal rendelkezők. Nem tudni, hogy megszakítja-e kapcsolatát a keresőóriás az Amazonnal, ha tető alá hozza a kiadókkal való megállapodást, de az tény, hogy a jelenleginél sokkal szorosabb integrációt tervez a Google.

Egyébként nem ma kezdte zeneipari kísérletét a vállalat: tavaly indult el zenekereső szolgáltatása. Ez a webes keresőbe integráltan jelent meg, így minden egyes alkalommal, amikor valaki zenére keres, a találati listában audiofolyamokat is visszakap, amikbe belehallgathat. Emellett olyan zeneközpontú vállalatokhoz navigálják az érdeklődőt, mint a Pandora vagy a Rhapsody – mindezt természetesen nem ingyen, a Google bevételre tesz szert ezáltal.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom