Connect with us

Német ügyészségi vizsgálat a Magyar Telekom ügyében

Kütyük

Német ügyészségi vizsgálat a Magyar Telekom ügyében

Átkutatták a Deutsche Telekom székházát.

A bonni ügyészség vizsgálatot folytat a Deutsche Telekom cég ellen a magyarországi leányvállalatnál fölmerült vesztegetési gyanú kapcsán – írta pénteken a Süddeutsche Zeitung. A Deutsche Telekom szóvivője megerősítette az újság értesülését az MTI-nek. E szerint a tőzsdén jegyzett cég bonni székházát néhány nappal ezelőtt átkutatták az ügyészség munkatársai, amire az okot a Magyar Telekom üzleti könyveiben korábban talált szabálytalan kifizetések szolgáltatták. A müncheni újság szerint a nyomozás középpontjában a budapesti cég macedóniai és montenegrói leányvállalatai által kötött tanácsadói szerződések állnak.

A Deutsche Telekom számára kellemetlenné válhat az ügy – írta a Süddeutsche Zeitung -, hiszen ma még nem lehet tudni, milyen mélyen érintettek német menedzserek is az ügyben. A konszern környezetében azt állítják, hogy a múltban alig volt ellenőrzés a délkelet-európai leányvállalatoknál. Az ottani távközlési vállalatok megvásárlásakor többnyire átvették a régi vezetők legnagyobb részét is, akik jó politikai kapcsolatokkal rendelkeztek. Az indoklás legtöbbször az volt, hogy a helyi menedzserek jobban ismerik a piacot. A Magyar Telekomnál a már évek óta folyó vizsgálatról azt közölték az MTI-vel, hogy nincs új fejlemény, a vállalat az ügyről korábban már mindent bejelentett közleményeiben.

Az üzleti könyveket vizsgáló PricewaterhouseCoopers emberei a 2005. év kimutatásait átnézve gyanús kifizetésekre bukkantak, emiatt nem is hagyták jóvá a számokat. A kifogásuk az volt, hogy a jelentős összegű kifizetésekkel szemben nem állt megfelelő szolgáltatás. A bonni Telekom-központban összesen hétmillió euróról tudnak. Ez a pénz állítólag politikusok és magas beosztású kormányhivatalnokok megkenését szolgálta. A milliókat a tanácsadó cégek – saját jutalékuk levonása után – adták tovább a célszemélyeknek. A “kenési akció” célja állítólag az volt, hogy előnyös helyzetbe kerüljenek a piac szabályozása során.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom