Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ilyen a szoftverkalózok élete (videó)

Kütyük

Ilyen a szoftverkalózok élete (videó)

Film készül a leghíresebbekről – természetesen ingyenesen letölthető lesz.

A dokumentumfilmes szakmában járatos Simon Klose már több mint 200 órányi nyersanyaggal rendelkezik, amiből egész estés filmet szeretne vágni, The Pirate Bay – Away From Keyboard (TPB AFK) címmel. A svéd Bittorrent szervezetről már számos alkalommal írtunk: a skandináv fiatalemberek a jogvédelem nélküli tartalomterjesztés jelszavát tűzték ki zászlajukra. Történetük során már számos jogi procedúrával kellett szembenézniük, emiatt hol egy atombiztos bunkerben húzták meg magukat, hol pedig a svéd Kalózpárt védő szárnyai alá kellett bújniuk. Ezeket az eseményeket örökítené meg a film.

Azzal persze tisztában vannak ők is, hogy mindez nem megy pénz nélkül. Míg azonban a nagyobb amerikai filmstúdiók nem ritkán több tízmillió dollárt is eltapsolnak egy egész estés mozgóképes alkotáshoz (sőt, némelyik százmillió zöldhasúnál is többet költ), addig a TPB AFK sokkal kevesebb pénzből is összehozható(nak tűnik). Klose elképzelései szerint 25 ezer dollárból már egy profi szerkesztőstúdiót is ki lehet bérelni, amit egy hónap alatt terveztek összekalapozni.

Ennél azonban sokkal zökkenőmentesebben ment az anyagi bázis megteremtése. Alig három nap alatt összegyűlt a szükséges összeg, köszönhetően a kis összegekben, de sok helyről érkező támogatásnak. Az internetezők a zsebükbe nyúltak – igaz, nem mélyen, de rengetegen. Az augusztus 27-én indult pénzgyűjtési akció már a hónap végéig 34 ezer dollárt eredményezett, annak a több mint 1200 támogatónak a jóvoltából, akik fontosnak érezték, hogy elkészüljön a 21. század első évtizedének digitális történelmét jelentősen befolyásoló események megörökítése. Az alkotók közlése szerint szeptember 27-ig várják az adományokat.

Az első teaser:



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés