Connect with us

Hirdetés

technokrata

Előtérben a családi csomagok

Kütyük

Előtérben a családi csomagok

A mobilcégek nem bombázzák ajánlatukkal a gyerekeket, mégis veszik a telefont.

A T-Mobile és a T-Home a telefonszolgáltatás mellett már a mobilinternettel is megcélozta a fiatalokat, az idei iskolakezdéskor ugyanis kétféle laptopot kínál számukra, amelyekre már előre tematikus iskolai szoftvercsomagot és weblinkgyűjteményt, továbbá üzembiztonságot javító szoftvereket is telepített. Ezek az általános iskolásoktól egészen a felsőoktatási intézményekben tanulóknak jelenthetnek segítséget a tanuláshoz.
 

Minden bizonnyal a mostani tanévkezdésre is sok gyerek kapott mobiltelefont a szüleitől, de az erre vonatkozó friss kutatások hiányában csak becsülni lehet, hogy az általános iskolás korú gyerekek felének zsebében ott lapul a készülék, jóllehet a telefontársaságok valójában nem bombázzák őket (vagy szüleiket) ajánlataikkal. A Vodafone hangsúlyozta, hogy nem kommunikál direktben a 18 év alatti célcsoportnak, mégpedig a 2007-ben elfogadott, mindhárom mobilszolgáltató által aláírt etikai kódex alapján.

Ha a szolgáltatók célzottan nem is szólítják meg ezt a korosztályt, mindegyik igyekszik olyan termékekkel előállni, amelyek felkelthetik az érdeklődésüket. Ilyen például a Vodafone Kenguru szolgáltatása, ezzel egy havidíjas előfizető legfeljebb három feltöltőkártyával rendelkező Kenguru-csoporton belüli ismerősének töltheti fel az egyenlegét. A távközlési cég szerint a szolgáltatás igen népszerű családon belül, így a szülők tudják meghatározni a feltöltés mértékét, amit a Kenguru-csoporton belül kedvező, 9 forintos percdíjon lehet lebeszélni. Hasonló konstrukció a T-Mobile-nál is létezik, a Családbarát kedvezményt igénybe vevőknél öt családtag tartozhat a kedvezményes csoportba. A T-Mobile egyébként a család legfiatalabb mobiltelefon-tulajdonosai részére elsősorban Domino díjcsomagjait kínálja – jegyezte meg a cég.

A Telenor is lépett egyet a fiatalok irányába, amikor Családi csomagba tartozó kártyás előfizetéseknél augusztus 24-étől eltörölték a havidíjat, így a gyerekek lemerült egyenleggel is bármikor fel tudják hívni szüleiket. A Telenor kutatásai azt mutatják, hogy a szülők a gyerekeknek legtöbb esetben feltöltőkártyás előfizetést választanak, amelyről ők általában hamar lebeszélik a pénzt – innentől az eddigi megoldások esetében a szüleiket sem tudják hívni. Ha pedig szülő nemcsak a gyerek költéseit akarja kordában tartani, hanem meg is szeretné védeni a nem neki való tartalmaktól, akkor ott van a Vodafone által kifejlesztett díjmentes gyerekzár-szolgáltatás.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés