Connect with us

technokrata

Ha nem akarunk zaklatók áldozataivá válni…

Kütyük

Ha nem akarunk zaklatók áldozataivá válni…

Fontos tanácsok, hatóságilag szabályozott internetes társkeresés.

online tarskereses lanyokAkárcsak az offline, az online párkeresésnek is számos buktatója van. Még ha nem is említjük meg, hogy a figyelmünkre érdemes partner megtalálásáig mennyi időt, energiát és pénzt kell – látszólag – feleslegesen befektetni, akkor is jelentős kockázati tényezőkkel kell számolnia a társra vágyónak. A sok, viszonylag értelmes ember között ugyanis rosszindulatú alakok is megbújnak, akik csak arra várnak, hogy lecsapjanak áldozatukra.

Ezt a kockázatot csökkentené az a törvény, amit nemrég hozott New York vezetése, a cybertérben randizók védelme érdekében. Igen, New Yorkról, azaz az Egyesült Államokról van szó, és nem Kínáról, mégis, az online viselkedés jogi szabályzásáról kell beszámoljunk. Az Internet Safety Act névre keresztelt rendelkezéscsomag – hatálybalépését követően – meg fogja követelni az internetes ismerkedésnek helyt biztosító szolgáltatásoktól, hogy eleget tegyenek néhány feltételnek, kötelezően alkalmazzanak néhány szabályt.

Ez főleg olyan intelmek közzétételét írja majd elő, amelyek betartásával sok kellemetlenségtől megkímélheti magát az ismerkedni vágyó internetező. Lássunk néhány példát: ne adjuk ki saját lakcímünket vagy telefonszámunkat túl hamar, magunk gondoskodjunk az első (néhány) találkozásra való el- és visszajutásról, ne áruljuk el munkáltatónk nevét vagy saját családi nevünket. Utóbbi kettő ugyanis meglepően sokat mondhat rólunk: néhány kattintást követően már a Google és a közösségi hálózatok keresője is rengeteg információt felfedhet, olyanokat is, amelyeket az adott személynek nem szívesen tettünk volna közzé.

Ezeket az alapvető szabályokat az „öreg rókák” már maguktól tudják, de az Internetre csak mostanában csatlakozók, webes társkeresést először próbálgatók számára mindenképpen jól jöhet, ha nem saját kárukon tanulják meg ezeket a szabályokat. Mindazonáltal nem New York találta fel a spanyolviaszt – bár messze nem kell menni -, a szomszédos New Jersey-ben már életbe lépett egy hasonló jogszabály, az online társkeresők védelme érdekében.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

huawei mate 30 pro
honor
iphone 12

SmartPhone

Ezért várjuk a leginkább az iPhone 12 érkezését

2020. január 24. péntek
2020 legjobban várt okostelefonjai

SmartPhone

Ezek 2020 legjobban várt okostelefonjai

2020. január 23. csütörtök
magicwatch

Dotkom