Connect with us

technokrata

Leselkedjünk ismerőseink után!

Kütyük

Leselkedjünk ismerőseink után!

Erre bíztat a Facebook legújabb funkciója.

Új funkciót (Subscribe) tesztel az amerikai közösségi hálózat üzemeltetője, mely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy az általa kiválasztott ismerőseiről értesítést kapjon, ha az illetők tesznek valamit a virtuális térben. Ez lehet a státusz frissítése vagy új tartalom közzététele – például új fényképek, videók, linkek megosztása vagy a célszemély pár soros közlendőjének beírása.

Facebook subscribe

Ezáltal, ha „feliratkozunk” egy ismerősünkre, akkor akár mobiltelefonon keresztül is szinte azonnal értesítést kaphatunk, ha az általunk fontosnak tartott barát/szerető/családtag akárcsak egyetlen picit lépést is tett a Facebook virtuális terében. Ezzel több száz ismerős esetén is nyomon követhetjük, majdhogynem leselkedhetünk azután a néhány felhasználó után, akire igazán kíváncsiak vagyunk.

Frenemies
Az unfriend után, melyet szintén a Facebooknak köszönhetünk, egy újabb szókreálmánmyal gazdagodott az angol nyelv. A friend (barát) és az enemy (ellenség) összevonásával létrejött fogalom azokat az ismerősöket jelenti, akiket ugyan bejelöltünk, de nem szívlelünk.

Az AllFacebook beszámolója szerint a funkció az ismerősök profiloldalán jelenik meg annak, akinél az üzemeltető engedélyezte a lehetőséget. A funkció jelenleg csak az amerikai facebookozókra korlátozódik, és közülük is csak néhányuknak nyílt meg a lehetőség. Egyelőre tehát bétaállapotban van a „Subscribe” gomb használata, így nem tudni olyan részleteket, hogy a feliratkozásról csak az azt kezdeményező kap értesítést, vagy a Twitterhez hasonlóan listába szervezetten lehet majd látni a „követőket” (tehát értesül a megfigyelt is). Vagy le lehet-e tiltani a lehetőséget, megakadályozva azt, hogy valaki (akár ismeretlenül is) szorosabb megfigyelés alá vonhassa az egyént.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle