Connect with us

Nemcsak a Telekomnál lehet majd iPhone-t kapni

Kütyük

Nemcsak a Telekomnál lehet majd iPhone-t kapni

Lejárhat a Deutsche Telekom AG a népszerű iPhone-ra vonatkozó kizárólagos értékesítési joga Németországban. A karácsonyt megelőző vásárlási láz idején akár három szolgáltató közül is választhatnak a vásárlók.

A Deutsche Telekom mellett a Vodafone és a Telefonica SA által birtokolt O2 is árulhatja az Apple által gyártott okostelefont, amennyiben a Deutsch Telekom nem tudja meghosszabbítani monopoljogait biztosító szerződését. Piaci források szerint a hosszabbítás még nem történt meg, ám a tárgyalások előrehaladott állapotban vannak a gyártval. Amennyiben a két félnek nem sikerül megállapodnia, úgy akár Októbertől kapható lesz az iPhone a másik két szolgáltatónál is.

A német iPhone-piacon 2007 novemberében szerzett monopolhelyzet elvesztése csökkentheti a mobilszolgáltató növekedési kilátásait. A Deutsche Telekom az elmúlt években eladásait tekintve rendszeresen maga mögé utasította vetélytársait. A második negyedévben 6,1 százalékos bevételnövekedést mutatott az előző év hasonló időszakához képest. A Vodafone hasonló időszakban – két év folyamatos csökkenés után – 0,2 százalékos növekedést könyvelhetett el eladásaiban.

A német fogyasztók hozzájuthatnak ugyan a régebbi típusú, 3G iPhone kártyafüggetlen, “kikódolt” változataihoz, de az áruk (kb. 650 euró) lényegesen magasabbak a legkedvezőbb szolgáltatói konstrukció 1 eurós áránál.

A német a legutolsó jelentős európai piac, ahol egy mobilszolgáltató kizárólagos iPhone-értékesítési joggal rendelkezik. Az Egyesült Királyságban az O2 tavaly karácsony előtt veszítette el monopoljogait, míg Franciaországban egy bírósági döntés kötelezte a France Telecom Orange szolgáltatóját a kizárólagosság feloldására.

A legutóbb nyilvánosságra hozott adatok szerint június 30-ig összesen 1,9 millió iPhone-t adott el a Deutsche Telekom, amely előfizetések számát tekintve piacvezető Németországban (36,98 millió). A Vodafone 34,87 millió, míg az O2 16,3 millió előfizetővel rendelkezik.

Az ügyben sem az Apple, sem a három mobilszolgáltató nem kívánt nyilatkozni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom