Connect with us

technokrata

Európa velünk zenél

Kütyük

Európa velünk zenél

Öt várost összekötő újszerű koncertet, valamint a közönséget a vizuális alkotófolyamatba bekapcsoló eszközt mutat be a Magyar Telekom innovációs laboratóriuma, a Kitchen Budapest.

Helyszín
Budapest IX. kerület, Ráday u. 30., bejárat a Biblia közből.

Szeptember 3-án, pénteken 21 órától a Kitchen Budapest (KIBU) műhelyében valósul meg öt európai város (Berlin, Budapest, Helsinki, Linz és Liverpool) összekapcsolásával az az innovatív előadás, melynek során az egymástól távoli helyszíneken tartózkodó előadók laptopokkal, szélessávú kapcsolaton keresztül élőben, egymásra reagálva zenélnek, és együtt hoznak létre geometriai elemekből összeálló képi világot. A nyolctagú „technológiai vonósnégyest” programozók, designerek, zenészek és vizuális művészek alkotják. A projekt a Kitchen Budapest, a Magyar Telekom innovációs laboratóriumának kezdeményezésére jön létre, az előadást pedig mind az öt városban meg lehet nézni és hallgatni.

Budapest egy másik pontján, szintén szeptember 3-ától három estén át, a Lánchíd 19 Design Hotel interaktív homlokzatával játszhatnak a helyszínen jelenlévők, akik a KIBU által kifejlesztett, fújásra érzékeny eszköz segítségével színezhetik át az épületet. Az eszköz a kifújt levegő erősségétől függően reagál és képez különféle formájú és színű hullámokat a homlokzat felületén. A fújható digitális hullámokat szürkülettől 22 óráig próbálhatják ki az érdeklődők.

Media Facades Festival Europe 2010

A programokat a KIBU munkatársai az európai Media Facades Festivál keretében mutatják be. Bircsák Eszter, a projektek kurátora elmondta: a Berlinből induló fesztivál célja, hogy művészek és a városlakó közönség részvételével lokális és nemzetközi kapcsolódásokat hozzanak létre épületek “médiahomlokzatai” segítségével. A köztérre tervezett kulturális fesztivál hangsúlyozni szeretné Európa különböző régióban fellelhető kortárs kulturális azonosságokat, egyben kiemelve a különbségekből kirajzolódó sokszínűség élményét. A fesztivál hét európai városban nem a megszokott eszközökkel kíván párbeszédet indítani, úgy, hogy az egyes helyszínek közönségét interakcióra, alkotásra bírja.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp