Connect with us

Hirdetés

technokrata

Távközléssel törhetik át a kubai embargót

Kütyük

Távközléssel törhetik át a kubai embargót

Számos távközlési szolgáltató sürgeti a Kubával szembeni amerikai embargó lazítását, hogy az ország mobiltelefon piaca megnyílhasson előttük.

Az olyan óriáscégek, mint a Nokia az AT&T vagy a Verizon arra kérik az Obama adminisztrációt, hogy cselekedjen az elnök 2009 áprilisban előadott beszédével összhangban, mely szerint a külvilággal történő több kommunikáció csökkenti a kubaiak függőségét a Castro rezsimmel szemben.

A telekommunikációs vállalatok szerint bár az előírások mára lazultak valamelyest a telekommunikáció terén, egyéb szabályozások miatt továbbra sem teljesen világos, hogy mit tehetnek meg Kubában és mit nem az embargó megsértése nélkül, ezért a többségük továbbra is távol marad a szigetországtól.

Kuba egyébként a karibi térség legnagyobb telekommunikációs piaca lehet, ahol a mobiltelefonok penetrációja még mindig nagyon alacsony. A 11,4 milliós országban jelenleg mintegy 800 ezer telefon lehet használatban, így rendkívül fontos lehet, hogy mely vállalatok tudják először lábukat megvetni a szocialista országban.

Az AT&T és a Verizon első lépésként az országba utazó amerikaiak számára szeretne roaming szolgáltatást indítani, mely ugyan elhanyagolható a társaságok bevételéhez képest, ám a kezdeti lépéseket jelentheti az országban.

A vállalatok azt is szeretnék elérni, hogy az ország kommunikációs ügynöksége törölje el a kubai államnak a telefonkapcsolat létrehozásáért fizethető maximum díjat, mely jelenleg 19 cent, miközben a szigetország 84 centet kér a kapcsolat létrehozásáért – írja a Bloomberg.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés