Connect with us

Traffipax, baleset? Hírek azonnal a kocsiban!

Kütyük

Traffipax, baleset? Hírek azonnal a kocsiban!

Jitti: újabb fejlesztések a közösségi forgalomfigyelő rendszerben.

jitti közlekedésAz idén májusban indult Jitti interaktív, a felhasználók aktivitásán alapuló közösségi forgalomfigyelő rendszer újabb fejlesztésekkel bővült. Az okostelefonon futó, pillanatnyi sebességtérképet mutató Jitti real-time adatokat közvetít arról, hogy az utakon mennyire dinamikus a közlekedés, azaz gyorsan vagy lépésben lehet-e haladni.

A Jitti egyik legfontosabb fejlesztése és folyamatosan bővülő funkciója, az úgynevezett eseménykezelés elkészült: a Jitti felhasználók jelezni tudnak közlekedési eseményeket és így azokról a rendszeren keresztül értesíthetik egymást. Ezek közül várhatóan a legnépszerűbb a traffipaxok helyének közzététele lesz. Az állandó sebességmérőket a Jitti csapata jórészt már betöltötte a rendszerbe, azok folyamatosan láthatók, a változatos helyekre kitelepített lézeres vagy egyéb sebességmérőket viszont a közösség tagjai azonnal jelezhetik egymásnak. Mindezek mellett olyan további, a Jitti felhasználói közösségét érdeklő közlekedési eseményekről lehet értesítést küldeni, mint az útlezárások és útfelbontások, a balesetek vagy a szembejövő oldalon lévő dugók is.

„Az eseménykezelési funkció megtervezésekor fontos szempont volt az egyszerű, gyors kezelhetőség. Legfeljebb kettő gombnyomásban határoztuk meg a maximumot, hogy bármely eseményt közzé lehessen tenni a telefontartóba rögzített okostelefonon. Forgalmi eseményt bejelenteni kétféleképpen lehet: menet közben az adott pozíciónál egyszerűen közzétehető az aktuális esemény, ha pedig a jittiző éppen nem vezet, akkor a térképre hosszan kattintva (long tap), a megjelölt földrajzi ponthoz lehet az információt rendelni.” – mondta Nagy Bálint, a rendszert fejlesztő Jitti Forgalmi Információ Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: a hosszabb lezárásokat (pl. Margit híd) központilag beépítik a rendszerbe, a jittizők által publikált események pedig jellegüktől függő időtartamig láthatóak. A traffipaxok, balesetek rövidebb ideig – alapértelmezésben egy órán keresztül –, míg az útfelbontások tovább, jelenleg 12 órán át lehetnek a térképen, ami alatt persze frissíthetik is azokat a felhasználók.

Android
A Google mobil operációs rendszerére történő fejlesztés partnerek bevonásával rövidesen célegyenesbe ér, árulta el a cég.

Az elmúlt hónapokban az új funkcionalitás mellett az alapszoftvert is optimalizálták a fejlesztők mind a Windows Mobile, mind az iPhone platformon. A módosítások eredményeként a Jitti kevesebb áramot fogyaszt, lassabban meríti le a telefon akkumulátorát, vagy például finomodott a képernyőmozgatás is.

A már elérhető újdonságok között van a Jitti weboldalán először a Windows Mobile, rövidesen pedig az iPhone platform számára is letölthető Budapest térkép: ezzel a megoldással a szoftver alacsonyabb adatforgalom mellett gyorsabban működik. A tervezett fejlesztések között szerepel egy új eseménykezelési modul is, amely által láthatóvá válnak az események időbeli adatai, ki lehet választani, mely jelzéseket akarjuk látni és melyeket nem, de a megjelenítés módját is továbbfejlesztik.

A közösség regisztrált felhasználói száma már 3 000 felett van és a fejlesztők arra számítanak, hogy az iskolakezdéssel együttjáró forgalomnövekedés miatt tovább növekszik az aktív jittizők száma. „Júliustól bevezettük a Dugó Díjat. Az adott hónapban rendszeresen jittizők között kisorsolunk egy villányi dugót, a hozzá tartozó kiváló minőségű palack borral. Emellett hetente találkozunk a menedzsment megbeszélésünk után a heti top felhasználókkal, ahol rendszerint újabb ötleteket és építő kritikákat kapunk, aminek nagyon örülünk, mert működni látszik az eredeti elképzelésünk, hogy közösség jöjjön létre, amely ’élteti’ a forgalomfigyelő rendszert. Reményeink szerint a felhasználói funkciókat és lehetőségeket növelni tudjuk partneri együttműködésekkel is – jelenleg ezen is dolgozunk.” – mondta Gágyor Gábor, a Jitti csapat marketingért felelős tagja.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő