Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobiltelefon: véget érőben a fizetős hanghívások kora

Kütyük

Mobiltelefon: véget érőben a fizetős hanghívások kora

A mobilszolgáltatók kénytelenek levágni az aranytojást tojó tyúkot.

Folyamatos hálózatkapacitás-bővítéseikkel, különösen a 4G egyre közeledő bevezetésével elérnek oda a mobilszolgáltatók, hogy a rendelkezésükre álló hálózati erőforrások sokszorosan haladják meg a hangalapú beszélgetés igényeit. Mégsem értelmetlen ez a fejlesztés, hiszen a felhasználói igények rohamosan nőnek mobilnetes tekintetben. Ez azonban oda fog vezetni, véli Scott Klimo, a Bennelong SGI globális részvényalap portfoliómenedzsere, hogy egyre kevesebb bevételük származik majd a szolgáltatóknak a telefonhívásokból. A negyedik generációs mobilkommunikáció (LTE) lehetővé teszi az összes hívás Internet-alapú továbbítását, ami így adatforgalmi költségként jelentkezhet az előfizető telefonszámláján, és mint ilyen, jóval kevesebbe kerül.

Hamarosan eljuthat oda a mobiltelefónia is, ahova a vezetékes (legalábbis a legfejlettebb országokban); miszerint a mobilkommunikáció hangalapú változata minimális havidíjért korlátlanul használhatóvá válik, a szolgáltató pedig adatforgalmi bevételeiből és egyéb, hozzáadott értékű szolgáltatásaiból szerzi meg a működéséhez és a profithoz szükséges összeg javát. Nem véletlen, hogy a piac minden szereplője árgus szemekkel figyeli a japán NTT Docomo-t – a szigetország legnagyobb mobilszolgáltatója lesz az első a világon, aki piacra lép 4G hálózati csomagjaival. Erre még az idei év vége előtt sor fog kerülni.

A 4G bevezetésével előbb-utóbb az adatforgalmi díjak is csökkeni fognak, de korántsem olyan tempóban, ahogyan azt a felhasználók látni szeretnék, tekintve, hogy a szolgáltatók pénzügyi bázisát jelentős részben ez a szegmens fogja adni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés