Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mi a legfontosabb egy telefonban?

Kütyük

Mi a legfontosabb egy telefonban?

A Nokia kutatást végzett, és kiderítette, mi számít leginkább a felhasználóknak.

Fejlesztgetünk, kutatgatunk, aztán csodálkozunk, hogy nem kell senkinek a termékünk? Felhasználói visszajelzésre szükség van, ezt a tényt minden nagyvállalat tudja – a Nokia is, ezért nemrég kutatást végzett a témában. A finnek arra voltak kíváncsiak, hogy a telefontulajdonosok készülékük mely paramétereit tartják a legfontosabbnak. Meglepő eredmény született.

A megkérdezettek 38 százaléka nyilatkozott úgy, hogy hiába „okos” a telefon, leginkább akkor is az egy akkumulátortöltéssel elérhető üzemidő számít. Érvük szerint a sok tudás mit sem ér, ha idő előtt lemerül a készülék. Második helyre az adatkapcsolat megléte került – a válaszadók 25 százaléka voksolt ennek szükségességére. Ez azt bizonyítja, hogy gyorsan népszerűvé vált a folyamatos mobil Internet-hozzáférés, amivel bárhol könnyen elérhetők e-mailjeink vagy böngészhetünk a legújabb hírek között.

17 százaléka a válaszadóknak a multimédiás képességeket említette meg, mint a telefon legfontosabb tényezőjét. Napjaink készülékei közül már csak a legbutábbak nem tudnak zenét lejátszani, a „nagy”képernyős mobilok elterjedésével pedig az sem akadály többé, hogy videót nézzünk út közben. No és akkor még nem is említettük a fénykép- és videokészítési lehetőségeket, melyek szintén ezt a vonalat erősítik.

Ha már említettük a kijelzőt: a felmérésben részt vevők 13 százalékának a nagy LCD a legfontosabb szempont. Ez is érthető, hiszen minden egyéb funkció jobban használható nagyobb méretben – gondoljunk csak bele, egy mobilos játék mennyivel látványosabb egy 4 colos kijelzőn, mint egy feleakkorán.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés