Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felvásárolhatja az Infineon mobilüzletágát az Intel

Kütyük

Felvásárolhatja az Infineon mobilüzletágát az Intel

A világ legnagyobb chipgyártója közel került ahhoz, hogy megegyezzen az Infineon vezeték nélküli technológiával foglalkozó üzletágának felvásárlásáról – hivatkozik három névtelen forrására a Bloomberg.

A megegyezésről szóló hivatalos bejelentés legkorábban a hét vége felé történhet meg. Az Infineon, Európa második legnagyobb chipgyártója 1,5 milliárd eurót kérne vezeték nélküli üzletágáért – hivatkozik két másik meg nem nevezett forrására a Bloomberg.

Az Infineon mobiltelefon üzletága – amely az Apple iPhone-jába is gyárt chipeket – segíthet abban, hogy az Intel termékei szélesebb skálán is elterjedhessenek. (Az Infineon gyártja azokat a processzorokat, amelyek a telefonok rádiófunkcióit vezérli.) Az Intel vezérigazgatója, Paul Otellini már régen tervezi a betörést a mobilchipek piacára. Bár az Intel uralja a személyi számítógépekbe készített chipek piacát 80 százalékos részesedésével, mobiltelefonokba egyelőre nem gyártott chipeket.

Az Infineon wireless üzletága a 2010-es pénzügyi év első kilenc hónapjában 35 százalékkal növelte profitját 2009 azonos időszakához mérten, eladásai 883 millió eurót tettek ki ebben a periódusban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés