Connect with us

technokrata

Törjük fel Samsung Galaxy S telefonjainkat!

Kütyük

Törjük fel Samsung Galaxy S telefonjainkat!

Még a hétköznapi felhasználó is könnyen és gyorsan unlockolhatja a dél-koreai gyártó készülékét.

Remek startot vett az Európában nyár elején bejelentett Samsung Galaxy S okostelefon: a 16 GB-os memóriakártyával szerelt eszköz nagy érdeklődés közepette került a boltok polcaira. Csak Dél-Koreában több százezer darabot adtak már el az androidos készülékből, szerte világon pedig már egymilliónál is több példány talált gazdára.

Nemrég kiderült, hogy a szolgáltatóhoz kötöttség sem probléma, a telefon könnyen feltörhető. Az XDA Developers – természetesen nem hivatalos – programjai révén akár Mac, akár Windows-os környezet áll a mobil tulajdonosának rendelkezésére, gyorsan ki lehet kódolni a készüléket, ami így már szolgáltató-függetlenül használható. Ennek oka, hogy az ehhez szükséges kódokat nem a mobilszolgáltatónál tárolják, hanem magán a telefonon. Innen akár egy egyszerű hexaeditorral is meg lehet szerezni a kívánt adatokat, aminek birtokában elvégezhető a művelet.

Samsung-Galaxy-S

iPhone hack
Az Egyesült Államok kormánya – főként a széles körben elterjedt iPhone készülékek használóinak lobbija miatt – egy hónapja lehetővé tette a telefonok “feltörését”. Így olyan alkalmazások is használhatóvá válnak a telefonokon, amelyeket korábban a gyártó, vagy a szolgáltató nem engedélyezett. További részletek.

Téglázás
Angolul bricking névre hallgat a jelenség, amikor egy, a gyártó által nem támogatott művelet révén nemcsak az adott készülék (jellemzően telefon) válik működésképtelenné, de a garancia elvesztésével valóban papírnehezékké válik az eszköz. Ennek réme a Samsung Galaxy S esetében nem fenyeget, hiszen az eredeti firmware helyreállítható, vagyis egy rosszul sikerült unlock után is helyrehozható a készülék.

Egyébként a visszajelzések azt mutatják, hogy a telefon átnevezett változatain (Vibrant, Captivate, I9000) szintén működik a kikódolás.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák