Connect with us

technokrata

Jellemzően nem üzleti célokra használják az okos telefonokat

Kütyük

Jellemzően nem üzleti célokra használják az okos telefonokat

Többet interneteznek és e-maileznek mobilon, egyre több alkalmazást töltenek le telefonjukra és a zenéket és fotókat gyakran szinkronizálják a számítógéppel az okos telefont használó t-mobile-osok. Így foglalható össze röviden a T-Mobile több mint 900 fős mintán készült, az okos telefonok használatát feltérképező, saját ügyfelei körében végzett felmérésének eredménye.

Az okos telefonok sokkal inkább szolgálják a személyes kapcsolattartást és a szórakozást, mint a munkát vagy üzleti teendőket.

Az okos telefont ugyanis a megkérdezettek háromnegyede magán-, egynegyede üzleti célra használja, és az üzleti célú felhasználás kizárólag a kifejezetten üzleti felhasználók körében magasabb – derült ki a felmérésből. Az okos telefonnal rendelkezők jóval többet neteznek mobiljukon, és körükben szinte mindenki használ más eszközt is a világháló elérésére. A mobilon internetezők 31 százaléka asztali számítógépen, 29 százaléka hordozható számítógépen, míg 40 százaléka mindkét módon eléri az internetet a telefonos hozzáférésen túl.

Az internetezés módján belül egyre nagyobb a mobilos böngészés részesedése. Az okos telefonnal rendelkezők naponta átlagosan 20 percet töltenek telefonos netezéssel, az iPhone-nal rendelkezők körében pedig ez az érték eléri a 31 percet. A legtöbben alkalmazásokat, azon belül játékokat töltenek le készülékükre. Az iPhone-használók szinte mindegyike tölt le alkalmazásokat. Az okos telefont használók körében intenzív az e-mail-használat is. A naponta elküldött e-mailek átlagos számában a céges ügyfelek járnak élen (9-10 levél/nap), de az egyéni ügyfelek is naponta rendszeresen használják mobiljukat levelezésre (5-6 elküldött levél/nap). A csúcsot a céges iPhone-ok tartják napi 10-11 elküldött e-maillel.

Az összes megkérdezett 69 százaléka szinkronizálja készülékét számítógéppel. Az iPhone-használók esetében ez az arány lényegesen magasabb (86 százalék), szemben az átlagosnak mondható 60-71 százalékkal. A multimédiás készülékeknél a leggyakrabban szinkronizált tartalom a zene, valamint a fényképek, továbbá megállapítható, hogy a multimédiás okos telefonnal és iPhone-nal rendelkezők szinkronizálják a legváltozatosabb tartalmakat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp