Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jellemzően nem üzleti célokra használják az okos telefonokat

Kütyük

Jellemzően nem üzleti célokra használják az okos telefonokat

Többet interneteznek és e-maileznek mobilon, egyre több alkalmazást töltenek le telefonjukra és a zenéket és fotókat gyakran szinkronizálják a számítógéppel az okos telefont használó t-mobile-osok. Így foglalható össze röviden a T-Mobile több mint 900 fős mintán készült, az okos telefonok használatát feltérképező, saját ügyfelei körében végzett felmérésének eredménye.

Az okos telefonok sokkal inkább szolgálják a személyes kapcsolattartást és a szórakozást, mint a munkát vagy üzleti teendőket.

Az okos telefont ugyanis a megkérdezettek háromnegyede magán-, egynegyede üzleti célra használja, és az üzleti célú felhasználás kizárólag a kifejezetten üzleti felhasználók körében magasabb – derült ki a felmérésből. Az okos telefonnal rendelkezők jóval többet neteznek mobiljukon, és körükben szinte mindenki használ más eszközt is a világháló elérésére. A mobilon internetezők 31 százaléka asztali számítógépen, 29 százaléka hordozható számítógépen, míg 40 százaléka mindkét módon eléri az internetet a telefonos hozzáférésen túl.

Az internetezés módján belül egyre nagyobb a mobilos böngészés részesedése. Az okos telefonnal rendelkezők naponta átlagosan 20 percet töltenek telefonos netezéssel, az iPhone-nal rendelkezők körében pedig ez az érték eléri a 31 percet. A legtöbben alkalmazásokat, azon belül játékokat töltenek le készülékükre. Az iPhone-használók szinte mindegyike tölt le alkalmazásokat. Az okos telefont használók körében intenzív az e-mail-használat is. A naponta elküldött e-mailek átlagos számában a céges ügyfelek járnak élen (9-10 levél/nap), de az egyéni ügyfelek is naponta rendszeresen használják mobiljukat levelezésre (5-6 elküldött levél/nap). A csúcsot a céges iPhone-ok tartják napi 10-11 elküldött e-maillel.

Az összes megkérdezett 69 százaléka szinkronizálja készülékét számítógéppel. Az iPhone-használók esetében ez az arány lényegesen magasabb (86 százalék), szemben az átlagosnak mondható 60-71 százalékkal. A multimédiás készülékeknél a leggyakrabban szinkronizált tartalom a zene, valamint a fényképek, továbbá megállapítható, hogy a multimédiás okos telefonnal és iPhone-nal rendelkezők szinkronizálják a legváltozatosabb tartalmakat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés