Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kamuprofil vadászat a Facebookon és az Iwiwen

Kütyük

Kamuprofil vadászat a Facebookon és az Iwiwen

Egyes felmérések szerint a közösségi oldalakon található adatlapoknak közel 40%-a hamis.

Zimany Linda FacebookonRengeteg ember szeretne sztárok bőrébe bújni, és így ismerkedni másokkal. A Facebookon és az Iwiwen együttesen körülbelül 20 Éder Krisztián adatlap van, ezek közül 19 biztosan nem az igazi SP-hez tartozik. Mégis, mindegyik rendelkezik néhány ismerőssel, és akad közöttük több, amelyik már 6-700 felhasználói jelölést kapott- többnyire fiatal lányoktól, akik rajonganak az énekesért. Úgy tűnik, talmácsi gáborosat is népszerű játszani, hiszen az Iwiwen hárman is a motoros világbajnoknak adják ki magukat, de Steiner Kristófból, Benkő Dánielből, Zimány Lindából, valamint SP barátjából, “Fluor” Karácson Tamásból is több van.

A közösségi portálok felhasználói szabályzatába ütköző profilhamisítás ugyan jópofa játéknak tűnhet, de valójában visszaélés egy sztár hírnevével és a felhasználók bizalmával. “Komolyabb esetben a hamisító olyan pszichológiai játékba is belemehet, ami egy rajongóban hosszú távú sérüléseket okozhat, de akár megpróbálhat pénzt kérni tőle, mondjuk arra hivatkozva, hogy külföldön van, és kirabolták” – emelte ki Csizmazia István, az ESET magyarországi képviseletének biztonsági szakértője és az Antivírus blog szerkesztője.

Mivel a blog most ünnepli hároméves születésnapját, az ESET szakértői szerették volna különlegessé tenni ezt az évfordulót “Így született meg az ötlet, hogy hirdessünk kamuprofil vadászatot. A lényeg az, hogy a versenyzők legális eszközökkel igazolják egy-egy profilról, hogy az hamis. Az eredményhirdetésnél nem a lebuktatott adatlapok száma dönt, hanem az számít, hogy a hamis profil hány ismerőssel rendelkezett, és mennyire volt érdekes a bizonyítás” – mondta Csizmazia István.

A legérdekesebb nyomozást lebonyolító versenyzők értékes ajándékok – például Xbox 360 játékgép, Swarovski vásárlási utalvány és újság előfizetések – közül választhatnak. Eredményhirdetésre szeptember 17-én, az Antivírus blog születésnapján kerül sor.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés