Connect with us

technokrata

Kamuprofil vadászat a Facebookon és az Iwiwen

Kütyük

Kamuprofil vadászat a Facebookon és az Iwiwen

Egyes felmérések szerint a közösségi oldalakon található adatlapoknak közel 40%-a hamis.

Zimany Linda FacebookonRengeteg ember szeretne sztárok bőrébe bújni, és így ismerkedni másokkal. A Facebookon és az Iwiwen együttesen körülbelül 20 Éder Krisztián adatlap van, ezek közül 19 biztosan nem az igazi SP-hez tartozik. Mégis, mindegyik rendelkezik néhány ismerőssel, és akad közöttük több, amelyik már 6-700 felhasználói jelölést kapott- többnyire fiatal lányoktól, akik rajonganak az énekesért. Úgy tűnik, talmácsi gáborosat is népszerű játszani, hiszen az Iwiwen hárman is a motoros világbajnoknak adják ki magukat, de Steiner Kristófból, Benkő Dánielből, Zimány Lindából, valamint SP barátjából, “Fluor” Karácson Tamásból is több van.

A közösségi portálok felhasználói szabályzatába ütköző profilhamisítás ugyan jópofa játéknak tűnhet, de valójában visszaélés egy sztár hírnevével és a felhasználók bizalmával. “Komolyabb esetben a hamisító olyan pszichológiai játékba is belemehet, ami egy rajongóban hosszú távú sérüléseket okozhat, de akár megpróbálhat pénzt kérni tőle, mondjuk arra hivatkozva, hogy külföldön van, és kirabolták” – emelte ki Csizmazia István, az ESET magyarországi képviseletének biztonsági szakértője és az Antivírus blog szerkesztője.

Mivel a blog most ünnepli hároméves születésnapját, az ESET szakértői szerették volna különlegessé tenni ezt az évfordulót “Így született meg az ötlet, hogy hirdessünk kamuprofil vadászatot. A lényeg az, hogy a versenyzők legális eszközökkel igazolják egy-egy profilról, hogy az hamis. Az eredményhirdetésnél nem a lebuktatott adatlapok száma dönt, hanem az számít, hogy a hamis profil hány ismerőssel rendelkezett, és mennyire volt érdekes a bizonyítás” – mondta Csizmazia István.

A legérdekesebb nyomozást lebonyolító versenyzők értékes ajándékok – például Xbox 360 játékgép, Swarovski vásárlási utalvány és újság előfizetések – közül választhatnak. Eredményhirdetésre szeptember 17-én, az Antivírus blog születésnapján kerül sor.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp