Connect with us

technokrata

Kihagyhatatlan alkalmazások mobiltelefonra

Kütyük

Kihagyhatatlan alkalmazások mobiltelefonra

A „Hét nagy”, aminek rendelkezésre kell állnia, vagy nem lesz sikeres a telefon.

iphone alkalmazasokAz In-Stat piackutató cég merész jóslattal rukkolt elő a minap. Állítása szerint a következő generációs okostelefonok sikere jelentős mértékben azon fog múlni, hogy megtalálhatók lesznek-e benne azok az alapalkalmazások, melyek a leginkább foglalkoztatják a készüléket használók fantáziáját. Az egyszerűen csak „Big seven” névre keresztelt csoport nem konkrét programokra, hanem szoftverkategóriákra vonatkozik.

„Az In-Stat 26 különböző okostelefon alkalmazástípust követett figyelemmel. A telefonok designerei ezek közül bármelyikhez hozzáigazíthatják készülékeiket, ugyanakkor a hét nagy alkalmazáscsoporthoz feltétlen optimalizálni kell a telefont.” – nyilatkozott Frank Dickson, a piackutató cég kutatási alelnöke.

És hogy melyek ezek az alkalmazáscsoportok? Nos, az e-mailekről, a játékokról, a közösségi hálózatokról, az azonnali üzenetküldésről, a navigációról, a zenéről és rádióról illetőleg az időjárás-előrejelzésről van szó; pontosabban az ezen témaköröket felölelő szoftverekről. És nehogy azt higgyük, hogy felesleges nyűg a gyártóknak ezeknek az igényeknek a kielégítése! Becslések szerint 2014-re 7 milliárd(!) letöltést generálnak majd a fenti témakörbe illeszkedő mobilos alkalmazások, nem kevés bevételt hozva közvetlenül és hirdetés formájában a vele foglalkozó cégeknek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp