Connect with us

technokrata

A Facebook tudni fogja hol vagy!

Kütyük

A Facebook tudni fogja hol vagy!

A Facebook új szolgáltatásával lehetőség nyílik arra, hogy a felhasználók megoszthassák a többiekkel a hollétükkel kapcsolatos információkat – írja a Bloomberg.

A Places névre hallgató kiegészítés abban segíti a felhasználókat, hogy könnyebben megtalálhassák ismerőseiket és felfedhessék hollétüket – mondta Mark Zuckerberg, a közösségi lap vezérigazgatója.

A szolgáltatás azonban nemcsak a kapcsolattartást segíti, hanem a hirdetésekkel is jobban lehet célozni. Ezt megerősítette Zuckerberg is, később kiegészítik egy reklámmodullal a programot. A felhasználók több mint negyede telefonon keresztül is látogatja az oldalt, ők az új szolgáltatás célközönsége. Ha a mobiltelefonon keresztül a Facebookot látogató ügyfél megosztja tartózkodási helyét, akkor rögtön olyan üzletekről lehet hirdetéseket a számára küldeni, melyek a közelben vannak. Egyes számítások szerint ezzel 2015-ig akár 4,1 milliárd dollár reklámbevételt is el lehet érni. Ahogy általában, a Places kapcsán is felmerül a személyes biztonság kérdése. A program tartalmazni fog biztonsági elemeket – erősítette meg a Facebook. A felhasználó döntésén múlik, hogy csak a barátok láthassák a tartózkodási helyet, vagy szélesebb közönség számára is elérhető legyen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp