Connect with us

technokrata

Tönkreteszi a szolgáltatókat a mobilinternet?

Kütyük

Tönkreteszi a szolgáltatókat a mobilinternet?

Robbanásszerűen nőnek a fogyasztói igények, de kevésnek bizonyulhat az infrastruktúra.

Az összes mobil előfizetések mindössze 10%-a mobil szélessávú, miközben a forgalom gyorsan növekvő többségét teszi ki. Az Ericsson a világ hálózatai tényleges forgalmának mérésével kimutatta, hogy a mobil adatátvitel közel megháromszorozódott az elmúlt év során, így a hangátvitelnél tízszer gyorsabb növekedést ért el.

A mobil adatforgalom továbbra is exponenciálisan növekszik, még azt követően is, hogy az Ericsson által az idei évben korábban közreadottak szerint 2009 decemberében az adatfogalom a történelemben először lépte át a hangátviteli forgalmat. A svédek statisztikái szerint a globálisan mért adatforgalom 2010 második negyedévében körülbelül havi közel 225 000 terabájt volt.

„Kulcsfontosságú, hogy a szolgáltatók a végpont-végpont konvergens IP-hálózatokat helyezzék a középpontba a drasztikus forgalomnövekedés kezelésében, a költségek csökkentése és a felhasználói élmény javítása mellett. A mobil szélessáv formálja a mindennapi kommunikációt az egyén és a társadalom szintjén egyaránt.” – nyilatkozta Håkan Eriksson, az Ericsson alelnöke, műszaki igazgatója és az Ericsson Silicon Valley elnöke.

Napjainkban világszerte több mint öt milliárd a mobil-előfizetések száma. Az Ericsson előrejelzései szerint 2020-ra a csatlakoztatott készülékek száma 50 milliárd lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom