Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bezár a Skype budapesti központja

Kütyük

Bezár a Skype budapesti központja

A részmunkaidős dolgozókat is beleszámítva mintegy 200 főnek mondanak fel a Transcom Hungary Kft. budapesti központjában.

A szolgáltató központ (shared service center) iparág az elmúlt években rohamtempóban bővült Magyarországon. Jelenleg 26-27 ezer főt foglalkoztat – ez a Németországban alkalmazott ügyfélszolgálati dolgozók harmadát teszi ki. Az iparág nálunk évente 5-10 százalékkal növekszik.
 

A svéd központú társaság értesüléseink szerint a Skype távközlési cégnek végzett call center munkát, és ez szűnik most meg. Bereczki Zsombor, a Transcom budapesti irodájának vezetője kérdésünkre megerősítette az elbocsátások tényét, de nem kívánta megnevezni a megbízó céget. Annyit azonban elárult, hogy hároméves szerződésük az év végén lejár, amit a megbízó nem újított meg. (A Skype kommunikációs munkatársait több ízben kerestük, de írásban feltett kérdéseinkre sem válaszoltak.)

A kétszáz fő- és mellékállású munkatárs a budapesti cég jelenlegi alkalmazottainak közel harmada. Egy részüknek már most tudnak új feladatot adni, a többiek viszont könnyen találnak munkát a Magyarországon dinamikusan növekvő szolgáltató központ iparágban – véli Bereczki. Az irodavezető szerint ebben az iparágban amúgy is jelentős a fluktuáció, ami éves szinten meghaladja a 20 százalékot.

A Transcom – amely 2004 óta működtet budapesti irodát – öt nagy, a Fortune 500-as listán szereplő multinacionális vállalatnak végez ügyfélszolgálati munkát. A svédországi központú cég 29 országban működtet szolgáltató központokat, munkatársainak száma 29 ezer fő, éves árbevétele pedig egymilliárd euró volt tavaly. A budapesti központ az elmúlt évi 10 millió euróról idén 12 millió euróra növeli forgalmát.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés