Connect with us

technokrata

Bezár a Skype budapesti központja

Kütyük

Bezár a Skype budapesti központja

A részmunkaidős dolgozókat is beleszámítva mintegy 200 főnek mondanak fel a Transcom Hungary Kft. budapesti központjában.

A szolgáltató központ (shared service center) iparág az elmúlt években rohamtempóban bővült Magyarországon. Jelenleg 26-27 ezer főt foglalkoztat – ez a Németországban alkalmazott ügyfélszolgálati dolgozók harmadát teszi ki. Az iparág nálunk évente 5-10 százalékkal növekszik.
 

A svéd központú társaság értesüléseink szerint a Skype távközlési cégnek végzett call center munkát, és ez szűnik most meg. Bereczki Zsombor, a Transcom budapesti irodájának vezetője kérdésünkre megerősítette az elbocsátások tényét, de nem kívánta megnevezni a megbízó céget. Annyit azonban elárult, hogy hároméves szerződésük az év végén lejár, amit a megbízó nem újított meg. (A Skype kommunikációs munkatársait több ízben kerestük, de írásban feltett kérdéseinkre sem válaszoltak.)

A kétszáz fő- és mellékállású munkatárs a budapesti cég jelenlegi alkalmazottainak közel harmada. Egy részüknek már most tudnak új feladatot adni, a többiek viszont könnyen találnak munkát a Magyarországon dinamikusan növekvő szolgáltató központ iparágban – véli Bereczki. Az irodavezető szerint ebben az iparágban amúgy is jelentős a fluktuáció, ami éves szinten meghaladja a 20 százalékot.

A Transcom – amely 2004 óta működtet budapesti irodát – öt nagy, a Fortune 500-as listán szereplő multinacionális vállalatnak végez ügyfélszolgálati munkát. A svédországi központú cég 29 országban működtet szolgáltató központokat, munkatársainak száma 29 ezer fő, éves árbevétele pedig egymilliárd euró volt tavaly. A budapesti központ az elmúlt évi 10 millió euróról idén 12 millió euróra növeli forgalmát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp