Connect with us

technokrata

Az Android lenyomja az iPhone-t?

Kütyük

Az Android lenyomja az iPhone-t?

Az év végére több Androidot használó telefon lehet forgalomban, mint iPhone – írja a Financial Times.

Már most több Androidot használó telefont adnak el világszerte, mint iPhone-t – így a Google operációs rendszere hirtelen uralkodó lett az amerikai okostelefon piacon. Ez a gyors ütemű bővülés legfőképpen a Nokia és a BlackBerry által gyártott Research in Motion telefonok népszerűségének köszönhető. Javarészt az utóbbi két vállalat által gyártott készülékek használják a Google operációs rendszerét.

Az Android sikerén felbuzdulva a Motorola és a Sony Ericsson is beépíti saját fejlesztésébe az operációs rendszert – így még nagyobb szeletet hasíthat ki a Google a piaci tortából.

Az Android-projekt fejlesztési elnökhelyettese Carolina Milanesi kiemelte, 2012-re várták az áttörést, de a piaci adatok alapján ez már az év végén be fog következni. Ezt a megállapítást támasztja alá az is, hogy egy évvel ezelőtt a Google fejlesztésének mindössze 1,8 százalékos piaci részesedés jutott, 2010 második negyedévére már a globális piac 17,2 százalékát birtokolta.

A további bővülést az is alátámasztja, hogy a második negyedévben is a Nokia maradt a legnagyobb mobiltelefon-gyártó – áll a Gartner jelentésében – 111,5 millió eladott készülékkel, bár piaci részesedése zsugorodott, 36,8 százalékról 34,2 százalékra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp