Connect with us

technokrata

Lenovo gépek a Szigeten

Kütyük

Lenovo gépek a Szigeten

Rendhagyó módon mutatkoztak be a távol-keleti vállalat legújabb noteszgépei.

Amint arról tegnap már írtunk, a Sziget fesztivál informatikai hátterének részéül szolgál az Internet Sátor, melyben 100 számítógép várja az „Internetre éhes” zenerajongókat. Mivel a Lenovo biztosítja az eszközparkot, az asztalokon elhelyezett noteszgépek mellett ma délelőtt a legfrissebb termékpaletta is bemutatkozott a Hajógyári szigeten.

Lenovo Sziget Internet Sator 2010.jpg

A gyártó korábban elsősorban üzleti felhasználásra tervezte gépeit. A most bemutatott masinákkal a szórakoztató belsőt és a dizájnolt külsőt helyezik előtérbe, egy teljesen új célcsoport felé nyitva. Az IdeaPadek bemutatott G, S, U, V, Y és Z modelljei közt találunk olyat, ami egyetlen gombnyomással változik szórakoztató centerré, kipróbálhatjuk a beépített arcfelismerő funkciót, vagy a multitouch touchpadet. A beépített okos-funkciók lehetővé teszik a felhasználók számára a szórakozást, az állandó kapcsolatot és az egyszerű kikapcsolódást. Választhatjuk az elegáns, valódi bőrborítást, a divatszínekben pompázó, vagy a hozzánk leginkább illő motívumokkal díszített külsőt.

Az Y560-at a Lenovo hordozható házimozi rendszerként deklarálja: a multimédiás gép filmrajongóknak és játékosoknak érkezik. Térhatású hangzással és a videózáshoz és játékokhoz igazodó képernyővel rendelkezik. Hasonló funkcióra született a Z560-as, mely egy alumínium házba foglalt, elegáns és divatos szórakoztató központ. Jelenleg fekete színben elérhető, de hamarosan érkezik pink és almazöld változata is.

Említést érdemel az S10-3s netbook, mely figyelemfelkeltő külseje mellett – a Lenovo állítása szerint – akár fél napos teljes mobilitást biztosítanak (6 cellás akkumulátorokkal). QuickStart opciója néhány másodperc alatt üzemkész állapotot biztosít a netezésre vagy képnézegetésre. A család tábla-PC modellje, az S10-3t, ami elforgatható és visszahajtható érintőképernyővel rendelkezik.

Általános célú otthoni felhasználására a szálcsiszolt kivitelű G560-as noteszgépeket tervezték, míg a kisvállalati szegmens számára a V sorozat tagjai kínálják magukat. Az IdeaPad V360 szálcsiszolt alumínium teste Windows 7 Pro, valamint a OneKey Recovery mentő- és helyreállító rendszer a biztonságot támogatja, 3 év garancia mellett.

Végére maradt az U165-ös modell, amely ultravékony és -könnyű kialakítása mellett azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy AMD-s alapokra építkezik. A netbooknál valamivel nagyobb masina teljes értékű billentyűzettel rendelkezik, és igen változatos külsővel látta el gyártója: kapható tűzpiros, pezsgőszínű, hüllőhatású vagy elegáns bőrborítású változatban is. Átkapcsolható (hibrid) grafikával, 15”-os képernyővel, DVD íróval és erős processzorral szerelték fel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom