Connect with us

technokrata

Nem élünk az olcsóbb telefonálás lehetőségével

Kütyük

Nem élünk az olcsóbb telefonálás lehetőségével

Az eddigi adatok alapján a roamingárszint csökkenését nem ellensúlyozza a beszélgetések hosszának növekedése.

Ami a mobilinternetet illeti, a Telenor azt látja, hogy egyre nagyobb az igény arra, hogy az ügyfelek külföldön is internetközelben maradhassanak. A társaság ügyfelei jelenleg az unión belül, mindössze 59 forint/0,1 Mb-os áron interneteznek, és ezt a lehetőséget kiterjesztették a kedvelt turisztikai célpontokra, Szerbiára, Horvátországra és Montenegróra is.
 

Jelentős trendváltozás még nem tapasztalható az Eurotarifával forgalmazott percek esetében – válaszolta a Vodafone arra a kérdésünkre, hogy milyen hatást gyakorolt a roamingtarifák július elsejei változása, amikortól az Európai Unió területén barangolva több mint 22 százalékkal csökkent a hívásfogadás, 11 százalékkal a hívásindítás és közel 3 százalékkal az sms-küldés bruttó fogyasztói ára. Viszont eddig több mint tízezer előfizető használja a Vodafone Passport Hetijegy szolgáltatást – amit július közepétől indított a cég, s amellyel a Vodafone ügyfelei hazai percdíjakon beszélhetnek külföldön is. A Hetijegyet aktiválók körében ráadásul az egy főre jutó roamingperc az átlagosnak a többszöröse.

A Telenor tapasztalatai alapján a nyár hagyományosan kiemelt időszak a roamingforgalom tekintetében. Az erős szezonalitást mutatja, hogy nyáron, júliustól szeptemberig akár duplájára is nőhet a forgalom az előző hónapokhoz képest. Nincs ez másképp idén nyáron sem. Habár kutatások szerint válság hatására kevesebben mennek idén is nyaralni, a roamingoló ügyfelek csökkenő számát némiképp ellensúlyozza az, hogy az EU-s roamingdíjak csökkentésének hatására bátrabban és gyakrabban használják telefonjaikat.

A T-Mobile szerint ilyen rövid távon nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, néhány hónap adatainak ismeretében érdemes majd az ügyfélszokások alakulásáról beszélni. Annyit azért megjegyeztek, a nyár mindenképpen egy erősebb időszak a klasszikus úti célpontok tekintetében a roaming szempontjából.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp