Connect with us

technokrata

Teljes körű 4G

Kütyük

Teljes körű 4G

Első alkalommal került sor teljes körű végpont-végpont képességekkel rendelkező TD-LTE megoldás bemutatására.

Az LTE-nek, a mobil szélessávú technológia következő generációjának két változata van: az egyik a párosított spektrum használatára az úgynevezett frekvenciaosztásos duplex (FDD) technológia; a másik pedig a nem párosított spektrumhoz, az időosztásos duplex (TDD) – vagy más néven az Ericsson TD-LTE technológiája. A TD-LTE széles körű globális elterjedése a következő években várható.

ST-Ericsson
Az ST-Ericsson a világon elsőként mutatott be LTE-kézikészüléket, illetve ők valósították meg elsőként az LTE és HSPA mobilitást többmódusú készülékkel. Az ST-Ericsson következő évben forgalomba kerülő következő generációs modemje a TD-SCDMA és HSPA+/EDGE technológia mellett az LTE mindkét változatát támogatja majd.

A China Mobile Sanghajban megrendezett China Today eseményén az Ericsson első alkalommal mutatta be teljes körű végpont-végpont TD-LTE megoldását. Az ST-Ericsson készülékeivel együtt a rendszer sikeresen mutatott be olyan szupergyors mobil szélessávú alkalmazásokat, mint például az igény szerinti videolejátszás (VOD) és az élő kameraképes videó-adatfolyam.

Korábban már igazolásra került, hogy az Ericsson TD-LTE megoldása előfizető irányú kapcsolatban elérte a 110 Mbps egyfelhasználós csúcssebességet.

A mostani bemutatót egy USB modem (USB dongle) segítségével hajtották végre, melybe az ST-Ericsson TD-LTE chipsetje került beépítésre. Az Ericsson sikeresen hajtotta végre a TD-LTE együttműködési tesztelést (IOT) az ST-Ericssonnal, és további két chipset/végberendezés-szállítóval várhatók a tesztek befejezése a közeljövőben.

Az Ericsson a TD-LTE kínálat részeként új bázisállomást vezetett be. A legújabb többszabványos bázisállomáson, az RBS 6000-en alapuló TD-LTE bázisállomás magas szinten integrált megoldást kínál kis méretben és alacsony energiafogyasztással, így minden telepítési igényhez illeszkedik. Továbbá, az innovatív termék képes az LTE Advanced technológia támogatására is, így a hálózatüzemeltetők számára biztosíthatja a zökkenőmentes áttérést.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp