Connect with us

technokrata

Megmozgatná az e-könyvek piacát a Sharp

Kütyük

Megmozgatná az e-könyvek piacát a Sharp

Újgenerációs digitális platform a japán vállalattól.

A Sharp továbbfejlesztette az XML (Extended Markup Language) formátumon alapuló XMDF (ever-eXtending Mobile Document Format) formátumot, amelyet a következő generációs e-könyvek platformjának szán, és amely a szöveg és állókép mellett audió és videó tartalmak átvitelére is képes. Az XMDF technológiával a Sharp még ebben az évben digitális platformot kíván létrehozni, e-könyv terjesztő szolgáltatást és saját e-könyv olvasó készülékek piacra dobását tervezi. Japánban a Sharp e-könyv vállalkozását több kiadóvállalat támogatja majd.

A Sharp újgenerációs XMDF formátuma a jelenlegi, 2001-ben piacra került XMDF formátum továbbfejlesztett változata, amelyet többnyire Japánban használnak különböző manga e-képregények platformjaként. Az újgenerációs XMDF formátum a digitális tartalmak, akár audió és videó tartalmak, illetve automatikusan illeszkedő szövegek egyszerű megjelenítését teszi lehetővé a kiadó kívánalmai alapján.

Az új technológiával a Sharp az e-könyv piac kiszélesítésére törekszik és az e-könyv életstílus új korszakába kíván bevezetni egy az eddigi megoldásoknál szofisztikáltabb interfész technológiával. Az XMDF lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az ebben a formátumban tárolt tartalmakat e-olvasójuk mellett okostelefonjaikon, számítógépükön, illetve akár a tévéképernyőjükön jelenítsék meg. A kiadók számára a formátum az e-könyvek előállítását teszi könnyebbé.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom