Connect with us

Okostelefonok húzták ki a Sony Ericssont a gödörből

Kütyük

Okostelefonok húzták ki a Sony Ericssont a gödörből

A korábbi veszteségeket követően már a második egymást követő negyedévben könyvelhetett el nyereséget az idén a mobiltelefonokat gyártó Sony Ericsson az új okos telefonok forgalmának növekedése miatt.

A pénteken közölt adatok szerint a vállalat adózott eredménye a második negyedévben 12 millió eurót tett ki, míg egy évvel korábban még 213 millió euró volt a vesztesége. Az első negyedévben 21 millió euró volt az adózott eredmény, a tavalyi első negyedévet pedig 293 millió euró veszteséggel zárta a világ negyedik legnagyobb mobiltelefon gyártója, amely a svéd Ericsson és a japán Sony Corp tulajdona.

A bevétel 1,76 milliárd euróra emelkedett az egy évvel korábbi 1,68 milliárdról a második negyedévben. A társaság hét negyedéven át volt veszteséges, de az elmúlt negyedévekben komoly költségcsökkentési intézkedéseket vezetett be: egyebek mellett négyezer fővel csökkentette a dolgozói létszámot, világszerte 7800-ra. A cégcsoport 11 millió mobiltelefont szállított ki április-június között, 5 százalékkal többet, mint az első negyedévben, átlagosan 160 eurós áron. Egy évvel korábban 20 százalékkal több, 13,8 millió készülék került a boltokba, átlagosan 122 eurós áron.

A Sony Ericsson közlése szerint a cég változatlanul tartja 4 százalékos piaci részesedését. Legfőbb versenytársa, és egyben a legnagyobb piaci szereplő finn Nokia a jövő héten jelent, de a múlt hónapban már profitfigyelmeztetést adott ki a verseny éleződésére hivatkozva.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom