Connect with us

technokrata

Böngészőháború: növekedik az IE részesedése!

Kütyük

Böngészőháború: növekedik az IE részesedése!

Megfordult a sváb a hegyen – előretört az Internet Explorer, visszaszorult a Firefox.

Már évek óta írunk a Microsoft fejlesztette böngésző visszaszorulásáról – hónapról hónapra kevesebben használják az Internet Explorert. Pedig a Microsoft többször is javított szoftverén: elsősorban a biztonság tekintetében vált igen komollyá a hetedik és a nyolcadik generáció (letöltés itt). Sebesség és funkcionalitás terén viszont még van bőven bepótolnivalója Redmondnak.

Meglepetésre az elmúlt 12 hónap folyamatos visszaesését követően növelni tudta részesedését az IE. A Net Applications elemzése szerint májusban még csupán a teljes piac 59,75 százalékát uralta az Internet Explorer, júniusban azonban 60,32 százalékra nőtt ez az adat. Ryan Gavin, a Microsoft böngészőjének üzleti sikeréért és marketingjéért felelős vezető igazgatója szerint semmi extra erőfeszítést nem tettek az eredmény elérésért, de a jelentést „bátorítónak” minősítette.

Természetesen, ha a piac egyik szereplője növelni tudja részesedését, akkor ezt csak a többiek rovására teheti. Ezúttal a Firefox „ül” a vesztesek oldalán: míg májusban az összes webes lekérés 24,32 százaléka indult Tűzrókáról, addig júniusban már csak 23,81 százalékuk érkezett a nyíltforrású szoftverből. Habár azt még korai lenne kijelenteni, hogy trendről van szó, mindazonáltal figyelmet érdemel a változás. Annyira, hogy a Mozilla nemrég gyorsan ki is adta a Firefox 4 első bétaváltozatát, melytől további piaci gyarapodást várnak az alapítványnál.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom