Connect with us

technokrata

Mit keres Hitler a telefonon?

Kütyük

Mit keres Hitler a telefonon?

Letartóztatták a „náci-telefon” tulajdonosát.

Habár a nemzetiszocialista eszmék 1945-ben elbuktak, azóta is sokan szimpatizálnak Adolf Hitler „hagyatékával”. Egyikük, egy 54 éves német férfi a napokban ráfaragott náci rajongására – de voltaképp magának kereste a bajt.

A Telegraph sztorija szerint egy Hamburgba tartó vonaton történt meg az eset. Az utasok arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi telefonja Adolf Hitler zsidóellenes beszédeinek egyikéből vett részlettel „csörög”. Értesítették a rendőrséget, a rendfenntartó szervek aztán a kommunikációs készülék elkobzásakor felfedezték, hogy több náci szimbólum (köztük Hitler fényképe) is található a kijelzőn. A Nokia gyártmánya így bizonyítékként lefoglalásra került, és a férfit is őrizetbe vették.

A nácizmusnak egykor otthont adó országban igen szigorúan veszik az önkényuralmi jelképek használatát, a szigorú szabályok csak kivételes esetben (például filmforgatásnál) engedélyezik nyílt ábrázolásukat. Emiatt a férfira akár hat hónapnyi szabadságvesztés is várhat.

Igaz, az eset Németországban történt, de nem csak Európa közepén találkozni rasszista csengőhangokkal. Évekkel korábban például az Egyesült Államokban 2001 és 2007 között létezett Cingular telefonszolgáltató saját oldaláról volt kénytelen eltávolítani hasonló tartalmat. Akkor egy olyan csengőhangot kellett leszednie a mobilszolgáltatónak a webről, ami latin-amerikai bevándorlók deportálását éltette.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom