Connect with us

Hirdetés

technokrata

Táblagép a Cisco-tól

Kütyük

Táblagép a Cisco-tól

Cius néven alig fél kilogrammos mobil eszközt jelentett be az amerikai vállalat.

Üzleti felhasználásra ajánlja Androidot futtató Cius nevű táblagépét a Cisco, mivel saját csoportmunka és kommunikációs alkalmazásaival (pl. Cisco Quad, Cisco Show and Share, Cisco WebEx Connect, Cisco WebEx Meeting Center, Cisco Presence) szorosan integrálta a készüléket. A teljes körű Telepresence integráció mellett HD minőségű videó-streaminget, valós idejű videolejátszást, többrésztvevős konferenciabeszélgetést, e-mailezést, üzenetküldést és böngészést tesz lehetővé, valamint támogatja számítófelhőben (cloud) tárolt tartalmak előállítását, szerkesztését és megosztását is.

Méretét és alkalmazásait tekintve is azt a célt szolgálja, hogy a mobil alkalmazottak biztonságosabban (a Cisco AnyConnect VPN Security megoldásán keresztül) létesíthessenek valós idejű kapcsolatot illetve a hálózaton lévő bármilyen típusú tartalmat elérhessék és megoszthassák másokkal. És ha már szóba kerültek a fizikai paraméterek: a Cisco Cius 0,52 kg tömeggel bír.

Cisco  Cius 1.jpgElőlapjára került egy 720p HD felbontású, másodpercenként 30 képkockás frissítést nyújtó kamera, egy szélesvásznú SVGA felbontású érintőképernyő a valós idejű videók és videoadások megjelenítéséhez, valamint egy egygombos TelePresence integrációs megoldás, amely a táblagép dokkolt állapotában vagy Wi-Fi hálózaton keresztül távirányítással használható. A táblagép hátulján egy 5 megapixeles, VGA minőségű video átjátszására és fényképezésre alkalmas kamera, valamint hangkonferenciákhoz használatos zajszűrős mikrofonok találhatók.

Cisco  Cius 2.jpgA beépített gyorsulásmérőnek köszönhetően a készülék a felhasználó kézmozdulatát követve álló vagy fekvő tájolásban jeleníti meg az alkalmazásokat. A Cisco Cius a mobilitást az épületeken belül 802.11 a/b/g/n Wi-Fi kapcsolattal, az épületeken kívül pedig 3G mobiltelefonos szolgáltatásokkal biztosítja. A 4G szolgáltatások a későbbiekben lesznek elérhetők. Emellett Bluetooth és Micro-USB csatlakozási lehetőségekkel rendelkezik.

Az amerikaiak ígérete szerint igény esetén eltávolítható akkumulátora nyolcórányi üzemidőt biztosít. Funkcionalitását kibővítendő, telefonos kihangosítóval, HD minőségű kijelzővel és USB-portokkal ellátott HD audioállomás is vásárolható hozzá. Maga a készülék a jövő év első negyedében jelenik meg kereskedelmi forgalomban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés