Connect with us

Táblagép a Cisco-tól

Kütyük

Táblagép a Cisco-tól

Cius néven alig fél kilogrammos mobil eszközt jelentett be az amerikai vállalat.

Üzleti felhasználásra ajánlja Androidot futtató Cius nevű táblagépét a Cisco, mivel saját csoportmunka és kommunikációs alkalmazásaival (pl. Cisco Quad, Cisco Show and Share, Cisco WebEx Connect, Cisco WebEx Meeting Center, Cisco Presence) szorosan integrálta a készüléket. A teljes körű Telepresence integráció mellett HD minőségű videó-streaminget, valós idejű videolejátszást, többrésztvevős konferenciabeszélgetést, e-mailezést, üzenetküldést és böngészést tesz lehetővé, valamint támogatja számítófelhőben (cloud) tárolt tartalmak előállítását, szerkesztését és megosztását is.

Méretét és alkalmazásait tekintve is azt a célt szolgálja, hogy a mobil alkalmazottak biztonságosabban (a Cisco AnyConnect VPN Security megoldásán keresztül) létesíthessenek valós idejű kapcsolatot illetve a hálózaton lévő bármilyen típusú tartalmat elérhessék és megoszthassák másokkal. És ha már szóba kerültek a fizikai paraméterek: a Cisco Cius 0,52 kg tömeggel bír.

Cisco  Cius 1.jpgElőlapjára került egy 720p HD felbontású, másodpercenként 30 képkockás frissítést nyújtó kamera, egy szélesvásznú SVGA felbontású érintőképernyő a valós idejű videók és videoadások megjelenítéséhez, valamint egy egygombos TelePresence integrációs megoldás, amely a táblagép dokkolt állapotában vagy Wi-Fi hálózaton keresztül távirányítással használható. A táblagép hátulján egy 5 megapixeles, VGA minőségű video átjátszására és fényképezésre alkalmas kamera, valamint hangkonferenciákhoz használatos zajszűrős mikrofonok találhatók.

Cisco  Cius 2.jpgA beépített gyorsulásmérőnek köszönhetően a készülék a felhasználó kézmozdulatát követve álló vagy fekvő tájolásban jeleníti meg az alkalmazásokat. A Cisco Cius a mobilitást az épületeken belül 802.11 a/b/g/n Wi-Fi kapcsolattal, az épületeken kívül pedig 3G mobiltelefonos szolgáltatásokkal biztosítja. A 4G szolgáltatások a későbbiekben lesznek elérhetők. Emellett Bluetooth és Micro-USB csatlakozási lehetőségekkel rendelkezik.

Az amerikaiak ígérete szerint igény esetén eltávolítható akkumulátora nyolcórányi üzemidőt biztosít. Funkcionalitását kibővítendő, telefonos kihangosítóval, HD minőségű kijelzővel és USB-portokkal ellátott HD audioállomás is vásárolható hozzá. Maga a készülék a jövő év első negyedében jelenik meg kereskedelmi forgalomban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom