Connect with us

technokrata

A tegnapi szoftverrazziáról

Kütyük

A tegnapi szoftverrazziáról

Megszállták Esztergom belvárosát a vám- és pénzügyőrök.

A központi Szellemi Tulajdonjog-védelmi Osztály szakmai támogatásával végrehajtott ellenőrzéssorozatban az esztergomi pénzügyőrök elsőként egy GSM üzletet ellenőriztek. Az IPR Consulting tesztelői korábban meglátogatták az üzletet és megállapították, hogy tört Nav N Go szoftverekkel kínálnak eladásra navigációs készülékeket. Az ellenőrzés során az üzlet számítógépén és egyéb adathordozón számos crackelt Nav N Go szoftver került elő, ráadásul a telepített operációs rendszerrel és irodai szoftvercsomaggal sem tudott elszámolni az ellenőrzés alá vont cég. Mindezeken felül az üzlet raktárából nagy mennyiségben kerültek elő feltehetően hamisított mobiltelefon alkatrészek.

Az alig pár percnyi sétára lévő másik GSM üzlet alkalmazottai is kínáltak korábban Nav N Go szoftvereket a tesztvásárlóknak. A vámhivatal munkatársai ebben az üzletben több GPS készüléket és SD kártyát lefoglaltak a crackelt iGO 8 és egyéb Nav N Go termékek miatt. A szervizszámítógépen is számos illegális navigációs szoftvert tároltak, és ebben az üzletben sem tudtak elszámolni a telepített operációs rendszerekkel. A vámosok büntetőeljárást indítottak ebben az ügyben is, hiába érvelt azzal az üzemeltető, hogy a felhasználók készülékeiről készített „biztonsági másolatokról” van szó – a hatályos jogszabályok értelmében egy jogsértő szoftver öncélú birtoklása is bűncselekmény, meglétének indokától függetlenül.

A belváros egyik bevásárlóházánál lévő számítástechnikai üzlet számítógépeiről és szerveréről is kerültek elő tört Nav N Go szoftverek, ráadásul a Microsoft számos jogsértő termékét megtalálták a szerveren, felhasználási területek szerint csoportosítva. A pénzügyőrök ezen kívül több tucatnyi adathordozó lemezt is lefoglaltak, amelyek crackelt operációs rendszerek és irodai alkalmazásokat tartalmaztak.

A Nav N Go márkavédelmi képviselete tájékoztatja a vásárlókat, hogy a terméktámogatási lehetőségeket egyben szoftverük eredetiségét a naviextras.com weboldalon ellenőrizhetik. Szoftverhamisítások gyanúját bejelenthetik közvetlenül a márkavédelmi képviseletnek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő