Connect with us

Hirdetés

technokrata

A tegnapi szoftverrazziáról

Kütyük

A tegnapi szoftverrazziáról

Megszállták Esztergom belvárosát a vám- és pénzügyőrök.

A központi Szellemi Tulajdonjog-védelmi Osztály szakmai támogatásával végrehajtott ellenőrzéssorozatban az esztergomi pénzügyőrök elsőként egy GSM üzletet ellenőriztek. Az IPR Consulting tesztelői korábban meglátogatták az üzletet és megállapították, hogy tört Nav N Go szoftverekkel kínálnak eladásra navigációs készülékeket. Az ellenőrzés során az üzlet számítógépén és egyéb adathordozón számos crackelt Nav N Go szoftver került elő, ráadásul a telepített operációs rendszerrel és irodai szoftvercsomaggal sem tudott elszámolni az ellenőrzés alá vont cég. Mindezeken felül az üzlet raktárából nagy mennyiségben kerültek elő feltehetően hamisított mobiltelefon alkatrészek.

Az alig pár percnyi sétára lévő másik GSM üzlet alkalmazottai is kínáltak korábban Nav N Go szoftvereket a tesztvásárlóknak. A vámhivatal munkatársai ebben az üzletben több GPS készüléket és SD kártyát lefoglaltak a crackelt iGO 8 és egyéb Nav N Go termékek miatt. A szervizszámítógépen is számos illegális navigációs szoftvert tároltak, és ebben az üzletben sem tudtak elszámolni a telepített operációs rendszerekkel. A vámosok büntetőeljárást indítottak ebben az ügyben is, hiába érvelt azzal az üzemeltető, hogy a felhasználók készülékeiről készített „biztonsági másolatokról” van szó – a hatályos jogszabályok értelmében egy jogsértő szoftver öncélú birtoklása is bűncselekmény, meglétének indokától függetlenül.

A belváros egyik bevásárlóházánál lévő számítástechnikai üzlet számítógépeiről és szerveréről is kerültek elő tört Nav N Go szoftverek, ráadásul a Microsoft számos jogsértő termékét megtalálták a szerveren, felhasználási területek szerint csoportosítva. A pénzügyőrök ezen kívül több tucatnyi adathordozó lemezt is lefoglaltak, amelyek crackelt operációs rendszerek és irodai alkalmazásokat tartalmaztak.

A Nav N Go márkavédelmi képviselete tájékoztatja a vásárlókat, hogy a terméktámogatási lehetőségeket egyben szoftverük eredetiségét a naviextras.com weboldalon ellenőrizhetik. Szoftverhamisítások gyanúját bejelenthetik közvetlenül a márkavédelmi képviseletnek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés