Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jó hírt kaptak a mobiltelefon-tulajdonosok

Kütyük

Jó hírt kaptak a mobiltelefon-tulajdonosok

Július 1-jétől tovább csökkennek a roamingdíjak az EU-ban.

Holnap éjféltől lép érvénybe az Európai Unión belüli mobiltelefonos roamingdíjak csökkentésének újabb állomása. A külföldről kezdeményezett hívások maximális díja forgalmi adók nélkül négy eurócenttel, 39 centre, a fogadott hívásoké ugyanennyivel, 15 centre mérséklődik. (A forint euróhoz viszonyított gyengülése miatt a hazai előfizetők számára ugyanakkor kevésbé lesz látványos a tarifacsökkenés.)

Az adatletöltés limitára 80 cent lesz megabájtonként szemben a jelenlegi egy euróval. Emellett a mobilszolgáltatókat kötelezik, hogy 50 euróban maximálják a barangolás közben igénybe vehető adatszolgáltatások árát, figyelmeztetést küldjenek ügyfelüknek, ha felhasználta az általa választott csomag díjának 80 százalékát és automatikusan szakítsák meg a kapcsolatot a határ elérésekor – hacsak az ügyfél másként nem rendelkezik.

Ez utóbbi rendelkezések célja az, hogy ne kapjanak csillagászati összegről szóló számlákat az internetezésbe belefeledkező felhasználók. Az Európai Bizottság (EB) 2007-ben kezdte meg a roamingdíjak lefaragását, a folyamat végén, 2011 júliusában 35 cent lesz a kezdeményezett és 11 a fogadott hívások ára.

A szabályok 2012 végéig maradnak érvényben, Brüsszel ezt követően ismét napirendre tűzi a kérdést. A legnagyobb európai mobiltelefoncégek – a Vodafone, a Telefónica, a T-Mobile és az Orange – az Európai Bíróságon megtámadták az EB roamingrendelkezését, ám a testület június eleji döntése nyomán elbukták a pert.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés