Connect with us

technokrata

A Google meghunyászkodik Kínában

Kütyük

A Google meghunyászkodik Kínában

A kínai kormány nemtetszését fejezte ki a Google cenzúrakerülő magatartása miatt, ezért kilátásba helyezte a cég honlapjának felfüggesztését a világ legdinamikusabban fejlődő internetpiacán – írja a Bloomberg.

A Google a felhasználóit március óta a kínai weboldaláról a cenzúramentes hongkongi oldalára irányítja. A kereső ezzel sérti azokat a kínai törvényeket, melyek a politikailag megkérdőjelezhető tartalmak szűrését prioritásnak tartják a szabad internethasználathoz való joggal szemben.

Ha ez a továbbiakban is így marad, akkor a hatóságok valószínűleg nem újítják meg a Google honlapjának működési engedélyét a kínai piacon, így elsötétülhetnek a Google oldalai Kínában.

A Google a kormány bejelentésére reagálva közölte, abbahagyja a felhasználók automatikus átirányítását, ezzel eleget téve a kínai vezetés kérésének – és megtartva a 30,9 százalékos piaci részesedését a világ legnépesebb országában. A pálfordulásnak értékelhető bejelentés hatására az amerikai tőzsdéken a Google egyik legnagyobb vetélytársa, a Baidu 4,5 százalékos csökkenéssel nyitott.

Kínában 2009 végén 384 millió internetezőt regisztráltak és a piac annyira dinamikus, hogy 4 éven belül ez a szám már 840 millióra is rúghat. Egy biztos, ha a Google továbbra is a kínai piac meghatározó szereplője kíván maradni, akkor meg kell szoknia a hatóságok vacilláló magatartását – véli Charles Mok, a hongkongi internethatóság egyik vezetője.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő