Connect with us

technokrata

Olcsó okostelefonok korszaka

Kütyük

Olcsó okostelefonok korszaka

Nem százezer forint felett kezdődik az élet.

Telefonpiac
2010-ben az összes eladott mobiltelefon megközelítőleg 1,3 milliárdos darabszámot tesz ki, 2015-re pedig várhatóan meg fogjuk haladni az 1,7 milliárdos értékesítést.

Az idei év első három hónapjában 55 millió okostelefont szállítottak le a gyártók, az egész évre tervezett darabszám pedig 224 millió. Egyértelműen látszik tehát, hogy az okostelefonok iránti felhasználói érdeklődés hatalmas, és ez azzal jár, állítja az ABI Research, hogy egyre több olyan felhasználó-orientált készülék jelenik meg, amelyik relatíve olcsón kínálja magát. Erre nemrég hoztak jó példát a Nokia új készülékei: a nemrég köztudatba dobott C és X sorozat (a rondaságról mi is írtunk) egyértelműen arra koncentrál, hogy élményszerűvé tegye a használatot, miközben a fiatalok megcélzásával olcsóbbá is váltak a korábbi, hasonló készülékekhez képest.

„Ezek nem iPhone-gyilkos készülékek” – nyilatkozta Michael Morgan, az ABI vezető elemzője. A szakértő szerint egyszerűbb, kevesebbet tudó, nem feltétlenül a legújabb technológiát alkalmazó okostelefonok képesek arra, hogy a felhasználót „bedrótozzák” a közösségi hálózatokba akkor is, ha nem ülnek számítógép előtt. Mindeközben az iPhone szállítások az első negyedévben alig növekedtek (8,7 millióról 8,8 millióra), és ezt is részben az olyan, igen jól szereplő piacok generálták, mint Japán vagy Kína. Igaz, a nemrég megjelent új modell fel fogja pörgetni az eladásokat (a Nokia nemrég aggodalmát is fejezte ki az új iPhone miatt).

Mindeközben azért a 2,5G-s típusok is tartják magukat – az idei év során az összes eladott mobiltelefon mintegy felét ezek a készülékek adják majd. A tavalyi évi 7 százalékos csökkenés azonban gyorsulni fog – az ABI szerint 2015-re már csak 25 százalékát teszik ki a teljes piacnak. Annak ellenére, hogy a mobilozók nagy többsége – az extra funkciók ellenére – még mindig csupán alapvető kommunikációs célokra (telefonálás, SMS-küldés/fogadás) használja készülékét.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő