Connect with us

Olcsó okostelefonok korszaka

Kütyük

Olcsó okostelefonok korszaka

Nem százezer forint felett kezdődik az élet.

Telefonpiac
2010-ben az összes eladott mobiltelefon megközelítőleg 1,3 milliárdos darabszámot tesz ki, 2015-re pedig várhatóan meg fogjuk haladni az 1,7 milliárdos értékesítést.

Az idei év első három hónapjában 55 millió okostelefont szállítottak le a gyártók, az egész évre tervezett darabszám pedig 224 millió. Egyértelműen látszik tehát, hogy az okostelefonok iránti felhasználói érdeklődés hatalmas, és ez azzal jár, állítja az ABI Research, hogy egyre több olyan felhasználó-orientált készülék jelenik meg, amelyik relatíve olcsón kínálja magát. Erre nemrég hoztak jó példát a Nokia új készülékei: a nemrég köztudatba dobott C és X sorozat (a rondaságról mi is írtunk) egyértelműen arra koncentrál, hogy élményszerűvé tegye a használatot, miközben a fiatalok megcélzásával olcsóbbá is váltak a korábbi, hasonló készülékekhez képest.

„Ezek nem iPhone-gyilkos készülékek” – nyilatkozta Michael Morgan, az ABI vezető elemzője. A szakértő szerint egyszerűbb, kevesebbet tudó, nem feltétlenül a legújabb technológiát alkalmazó okostelefonok képesek arra, hogy a felhasználót „bedrótozzák” a közösségi hálózatokba akkor is, ha nem ülnek számítógép előtt. Mindeközben az iPhone szállítások az első negyedévben alig növekedtek (8,7 millióról 8,8 millióra), és ezt is részben az olyan, igen jól szereplő piacok generálták, mint Japán vagy Kína. Igaz, a nemrég megjelent új modell fel fogja pörgetni az eladásokat (a Nokia nemrég aggodalmát is fejezte ki az új iPhone miatt).

Mindeközben azért a 2,5G-s típusok is tartják magukat – az idei év során az összes eladott mobiltelefon mintegy felét ezek a készülékek adják majd. A tavalyi évi 7 százalékos csökkenés azonban gyorsulni fog – az ABI szerint 2015-re már csak 25 százalékát teszik ki a teljes piacnak. Annak ellenére, hogy a mobilozók nagy többsége – az extra funkciók ellenére – még mindig csupán alapvető kommunikációs célokra (telefonálás, SMS-küldés/fogadás) használja készülékét.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom