Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pert nyert a Youtube – lesznek újabb videók

Kütyük

Pert nyert a Youtube – lesznek újabb videók

A videómegosztó továbbra is szabadon működhet.

A Viacom amerikai médiaóriás – amely többek között az MTV, a VH1, a Dreamworks és Paramount birtokosa – 1 milliárd dolláros kártérítést követelt a Google-től, mivel jogdíjas tartalmakat tett közzé videó-megosztó oldalán, a Youtube-on – írja az Aljazeera.

A Viacom keresetét a szerzői jogok digitális védelmére vonatkozó törvényre hivatkozva utasította vissza a bíróság. A Youtube számára fontos jogi győzelem ellenére az internetes szolgáltatónak továbbra is kötelessége a jogsértő tartalmakat eltávolítania a világhálóról. A Youtube érvelése szerint működése eddig sem ütközött törvénybe, hiszen a jogsértésre vonatkozó figyelmeztetésekre reagálva korábban is eltávolította a szerzői jogvédelem alatt álló tartalmakat a hálózatról.

A Viacom 100,000 videót talált a Youtube-on melyek jogsértő tartalmat hordoztak – a Google egy nap alatt eltávolította ezeket oldaláról, így tartva be a digitális szerzői jogok védelméről szóló egyezményt.

Kent Walker, a Google elnök-helyettese nagy győzelemnek titulálta a döntést, amely nem a cége érdekeit, hanem a teljes online társadalmat szolgálja. A perben a Google-t támogatta a Facebook, az Ebay és Yahoo is.

A Viacom a döntés ellen valószínűleg fellebbez.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés