Connect with us

Hirdetés

technokrata

IE9, a videokártya erejével

Kütyük

IE9, a videokártya erejével

Kihasználhatóvá teszi a videokártyák netezés közben eddig kihasználatlanul szunnyadó erejét.

Miközben az internetezés az egyik legelterjedtebb számítógépes tevékenységgé vált, a netes alkalmazások eddig megközelítőleg sem voltak képesek visszaadni asztali társaik teljesítményét, sebességét és funkciógazdagságát. Az elmúlt két évben a Windows operációs rendszerre épülő ökoszisztéma sokat fejlődött, de napjaink böngészőinek többsége nem képes kihasználni ezeket a változásokat – és az IE9 ezen kíván változtatni. Az Nvidiával és az AMD-vel folytatott közös munkának köszönhetően a böngésző futtatása ezentúl nem csupán a processzor vállát fogja nyomni – besegít a grafikus kártya is. A videók megjelenítésének és a hang- és zenelejátszás hardveres gyorsításának bevezetésével elérhető közelségbe kerülnek a még szebb és még jobb szolgáltatást nyújtó netes alkalmazások.

Miközben az IE9 Platform Preview 3 elsősorban a felhasználók és a webes fejlesztők életének megkönnyítésére koncentrál, sokat fejlődött a Javascript-teljesítmény és a webes szabványok területén is. A Webkit.org SunSpider tesztjét például a Platform Preview 2-höz képest 25%-kal gyorsabban, 347 ms alatt teljesítette, megelőzve ezzel a Firefox legújabb kiadását is. Ez a gyorsulás ráadásul nem csak a számok világában élők számára érdekes, hanem a mindennapi internetezés során is érezhető: például a korábban másodpercenként 5 képes képfrissítéssel dolgozó térképalkalmazások mostantól másodpercenként 60 képet tudnak megjeleníteni, de ez a gyorsulás egyéb grafikaigényes alkalmazásoknál is érezhető lesz. Az IE9 ráadásul folytatja az IE8 által megkezdett hagyományt, mely a webfejlesztés szabványainak (CSS és ES5) minél teljesebb körű lefedését célozza meg.

Az immáron 2 millió alkalommal letöltött IE9 legújabb, Platform Preview 3-as verziója ingyenesen elérhető. Az IE9 feltelepíthető a meglevő IE6/IE7/IE8 böngészők mellé, nem írja felül azokat – az egyes változatok futnak egymás mellett is. A böngésző mellett harmincnál is több demóprogram található az oldalon, amelyek segítségével a konkurensekkel is összevethető az IE9 teljesítménye.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés