Connect with us

technokrata

IE9, a videokártya erejével

Kütyük

IE9, a videokártya erejével

Kihasználhatóvá teszi a videokártyák netezés közben eddig kihasználatlanul szunnyadó erejét.

Miközben az internetezés az egyik legelterjedtebb számítógépes tevékenységgé vált, a netes alkalmazások eddig megközelítőleg sem voltak képesek visszaadni asztali társaik teljesítményét, sebességét és funkciógazdagságát. Az elmúlt két évben a Windows operációs rendszerre épülő ökoszisztéma sokat fejlődött, de napjaink böngészőinek többsége nem képes kihasználni ezeket a változásokat – és az IE9 ezen kíván változtatni. Az Nvidiával és az AMD-vel folytatott közös munkának köszönhetően a böngésző futtatása ezentúl nem csupán a processzor vállát fogja nyomni – besegít a grafikus kártya is. A videók megjelenítésének és a hang- és zenelejátszás hardveres gyorsításának bevezetésével elérhető közelségbe kerülnek a még szebb és még jobb szolgáltatást nyújtó netes alkalmazások.

Miközben az IE9 Platform Preview 3 elsősorban a felhasználók és a webes fejlesztők életének megkönnyítésére koncentrál, sokat fejlődött a Javascript-teljesítmény és a webes szabványok területén is. A Webkit.org SunSpider tesztjét például a Platform Preview 2-höz képest 25%-kal gyorsabban, 347 ms alatt teljesítette, megelőzve ezzel a Firefox legújabb kiadását is. Ez a gyorsulás ráadásul nem csak a számok világában élők számára érdekes, hanem a mindennapi internetezés során is érezhető: például a korábban másodpercenként 5 képes képfrissítéssel dolgozó térképalkalmazások mostantól másodpercenként 60 képet tudnak megjeleníteni, de ez a gyorsulás egyéb grafikaigényes alkalmazásoknál is érezhető lesz. Az IE9 ráadásul folytatja az IE8 által megkezdett hagyományt, mely a webfejlesztés szabványainak (CSS és ES5) minél teljesebb körű lefedését célozza meg.

Az immáron 2 millió alkalommal letöltött IE9 legújabb, Platform Preview 3-as verziója ingyenesen elérhető. Az IE9 feltelepíthető a meglevő IE6/IE7/IE8 böngészők mellé, nem írja felül azokat – az egyes változatok futnak egymás mellett is. A böngésző mellett harmincnál is több demóprogram található az oldalon, amelyek segítségével a konkurensekkel is összevethető az IE9 teljesítménye.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő