Connect with us

technokrata

Világújdonság: iptv kábelhálózaton

Kütyük

Világújdonság: iptv kábelhálózaton

A T-Home a világon elsőként tesz elérhetővé iptv-szolgáltatást kábeltelevíziós hálózaton, a legújabb EuroDocsis 3.0 technológiával – jelentette be a cég a napokban.

Az EuroDocsis 3.0 technológia a kábelhálózat továbbfejlesztését jelenti, alkalmassá téve azt nagy sávszélességű vezetékes szolgáltatások nyújtására. A megoldás által nyújtott magasabb le- és feltöltési sebességnek köszönhetően mindennapossá válhat a több tévékészüléken nyújtott, egyes televíziós csatornák és a videotéka meghatározott filmjeit hd minőségben is kínáló iptv-szolgáltatás, valamint a zenei és multimédiás tartalmak villámgyors internetes letöltése. A fejlesztés során a meglevő HFC (Hibrid Fiber Coax) hálózat végére új berendezések kerülnek a szolgáltatóknál és az előfizetőknél. Mindez azonban nem igényel a fizikai hálózatban további beruházásokat, nem jelent a kábeltévé-előfizetők számára új előfizetői (például optikai kábel) hálózat építését vagy egyéb infrastruktúra-beruházást: csupán a fejállomásnál és az ügyfelek lakóhelyén kerül sor a berendezések fejlesztésére.
 

A T-Home, a Cisco Systems és a Microsoft Magyarország közötti szoros együttműködés eredményeképpen a korábbiaknál jóval szélesebb körbe, összesen több mint 1,5 millió háztartásba juthat el az – eddig csak adsl-, vdsl- és optikai hálózaton, megfelelő műszaki feltételek mellett elérhetővé tett – iptv-szolgáltatás. “Nagy büszkeséggel tölt el, hogy az elmúlt időszakban végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően elsőként tudunk EuroDocsis 3.0 technológiával kábel- és dsl-hálózaton kereskedelmi iptv-szolgáltatást nyújtani, így ügyeleink olyan területeken is megismerhetik és élvezhetik az interaktív televíziózás élményét kínáló iptv funkcióit, ahol eddig nem volt lehetséges. Mindezzel újabb lépést tettünk azon az úton, amelyen a Magyar Telekom vezető telekommunikációs és multimédia-szolgáltató pozícióját kívánjuk erősíteni” – mondta Christopher Mattheisen, a T-Home márkát is gondozó Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója. A T-Home az új szolgáltatás tesztelését 2009 decemberében kezdte el, amelynek eredményeit felhasználva először Budapesten és Délkelet-Magyarországon, majd a későbbiek során az ország további településein is elérhetővé válnak az iptv tartalmi és kényelmi megoldásai a kábelhálózaton. Ezek a megállítható, visszatekerhető élő adás, a több mint 500 mozifilmet már tévépremier előtt kínáló videotéka, az elektronikus műsorújság, a programozható műsorrögzítési lehetőség, a gyerekzár.

Az innovatív megoldás hátterében a T-Home a Ciscóval és a Microsoft Magyarországgal folytatott közös fejlesztése húzódik meg: a kábelhálózaton elérhető iptv-szolgáltatás a Cisco EuroDocsis 3.0 technológiáját, komplett megoldását (Modular-CMTS, Cable Modem/MTA/Residential Gateway) és a Microsoft Mediaroom ip-televíziós szoftverplatformját ötvözi. “A Cisco és a Magyar Telekom több mint 15 éves múltra visszatekintő együttműködése és a közös innováció már eddig is számos területen eredményezett elsőséget a hazai és a nemzetközi porondon. A Cisco EuroDocsis 3.0 technológiájának bevezetése újabb példa arra, hogy miként lehet a legújabb technológiákat piacképes, a lakossági és a vállalati felhasználók számára a világszínvonalat jelentő szolgáltatásokká formálni” – emelte ki György László, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója.

“A Microsoft Mediaroom alapvetően megváltoztatja televíziózási szokásainkat azzal, hogy a hagyományos tévéadások kényelmét a web rugalmasságával és tartalomgazdagságával kombinálja. Büszkék vagyunk arra, hogy a kialakított rendszernek köszönhetően új kábelhálózat lefektetése vagy műholdvevő parabolaantenna kiépítése nélkül a T-Home több százezer előfizetője számára válhatnak elérhetővé a korszerű, élvezetes tévészolgáltatások” – mondta Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő