Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan indulhat a videokonferencia-telefonkönyv

Kütyük

Hamarosan indulhat a videokonferencia-telefonkönyv

Magyarországon mintegy tízezer videokonferencia-állomás és -terem található, de ezek ma még nem kommunikálnak egymással, vagyis csupán a vállalatokon belüli videokapcsolat működik.

A szolgáltatás elindítására 100 millió forint alatti összeget költött a Magyar Telekom.
 

A Magyar Telekom Nyrt. létrehozta azt az országos nyílt videokonferencia-hálózatot, amely orvosolja az előbbi problémát, vagyis innentől kezdve bárkit meg lehet hívni egy videokonferencia-beszélgetésre – jelentette be Papp István, a társaság vezérigazgató-helyettese. A T-Systems vezetője egy előrejelzést idézett, mely szerint 2011-ben megduplázódik a nagy felbontású, hd videokonferencia berendezések eladása. Egy videoberendezés ára, minőségtől függően, 50 ezer forinttól több millió forintig terjedhet.

A szolgáltatás elindítására 100 millió forint alatti összeget költött a Magyar Telekom. Az alapszolgáltatás (az interneten két pont közötti kommunikáció) várhatóan díjmentes lesz, míg a kiegészítő szolgáltatásokat várhatóan havi díjért lehet majd igénybe venni. A társaság először Magyarországon vezeti be az új szolgáltatást, de a hosszabb távú tervek között szerepel a külföldi értékesítés is.

Szabó Péter, a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. termékkonzulense ezt azzal egészítette ki, hogy ma még nincs egy olyan “video-telefonkönyv”, amelynek alapján felhívhatnák egymást az ügyfelek; a társaság dolgozik egy adattár kialakításán, ami kereshető, s ami úgy működik, mint egy telefonkönyv.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés