Connect with us

Hamarosan indulhat a videokonferencia-telefonkönyv

Kütyük

Hamarosan indulhat a videokonferencia-telefonkönyv

Magyarországon mintegy tízezer videokonferencia-állomás és -terem található, de ezek ma még nem kommunikálnak egymással, vagyis csupán a vállalatokon belüli videokapcsolat működik.

A szolgáltatás elindítására 100 millió forint alatti összeget költött a Magyar Telekom.
 

A Magyar Telekom Nyrt. létrehozta azt az országos nyílt videokonferencia-hálózatot, amely orvosolja az előbbi problémát, vagyis innentől kezdve bárkit meg lehet hívni egy videokonferencia-beszélgetésre – jelentette be Papp István, a társaság vezérigazgató-helyettese. A T-Systems vezetője egy előrejelzést idézett, mely szerint 2011-ben megduplázódik a nagy felbontású, hd videokonferencia berendezések eladása. Egy videoberendezés ára, minőségtől függően, 50 ezer forinttól több millió forintig terjedhet.

A szolgáltatás elindítására 100 millió forint alatti összeget költött a Magyar Telekom. Az alapszolgáltatás (az interneten két pont közötti kommunikáció) várhatóan díjmentes lesz, míg a kiegészítő szolgáltatásokat várhatóan havi díjért lehet majd igénybe venni. A társaság először Magyarországon vezeti be az új szolgáltatást, de a hosszabb távú tervek között szerepel a külföldi értékesítés is.

Szabó Péter, a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. termékkonzulense ezt azzal egészítette ki, hogy ma még nincs egy olyan “video-telefonkönyv”, amelynek alapján felhívhatnák egymást az ügyfelek; a társaság dolgozik egy adattár kialakításán, ami kereshető, s ami úgy működik, mint egy telefonkönyv.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő