Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha szaggat a játék…

Kütyük

Ha szaggat a játék…

Elindult a komoly hardverfejlesztéseket nem igénylő, vékonykliens játékszolgáltatás, az első évben ingyen.

Felhő-alapú játékszolgáltatást nyújt az OnLive, melynek keretei között anélkül lehet a legmodernebb játékokkal szaggatás nélkül játszani – legalábbis a szolgáltató ígérete szerint -, hogy ahhoz komoly hardverberuházásokat kellene eszközölnie a kikapcsolódni vágyónak. Erre azért nyílik lehetősége a felhasználónak, mert egy távoli szerverközponthoz csatlakozik, mely elvégzi számítógépe helyett a szükséges (és erőforrás-igényes) grafikus számításokat. Izmos szerverek, gyenge otthoni hardver – röviden ez a koncepció.

Illetve már nem csak elméleti síkon létezik az OnLive, hiszen pár napja élesben is elindult a szolgáltatás (egyelőre sajnos csak az Egyesült Államokban). Az üzemeltető azzal próbál híveket csábítani magához, hogy az AT&T szponzorálásával az első éves díjat elengedi azoknak, akik július közepe előtt csatlakoznak (egyébként 5 dollárba kerül egy hónapban a lehetőség).

onlive-game-demo-grab.jpg

A szolgáltatás indulásakor 23 játék érhető el, többek között olyan nagy nevek, mint a Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction, a futurisztikus Borderlands vagy a F.E.A.R. 2: Project Origin (a teljes lista). Maguk a játékok azonban nincsenek ingyen: ezeket ugyanúgy meg kell vásárolnia a felhasználónak, mintha offline játszana. Európában az év végén, Nagy-Britanniában indulhat be az OnLive éles üzemben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés