Connect with us

technokrata

Ha szaggat a játék…

Kütyük

Ha szaggat a játék…

Elindult a komoly hardverfejlesztéseket nem igénylő, vékonykliens játékszolgáltatás, az első évben ingyen.

Felhő-alapú játékszolgáltatást nyújt az OnLive, melynek keretei között anélkül lehet a legmodernebb játékokkal szaggatás nélkül játszani – legalábbis a szolgáltató ígérete szerint -, hogy ahhoz komoly hardverberuházásokat kellene eszközölnie a kikapcsolódni vágyónak. Erre azért nyílik lehetősége a felhasználónak, mert egy távoli szerverközponthoz csatlakozik, mely elvégzi számítógépe helyett a szükséges (és erőforrás-igényes) grafikus számításokat. Izmos szerverek, gyenge otthoni hardver – röviden ez a koncepció.

Illetve már nem csak elméleti síkon létezik az OnLive, hiszen pár napja élesben is elindult a szolgáltatás (egyelőre sajnos csak az Egyesült Államokban). Az üzemeltető azzal próbál híveket csábítani magához, hogy az AT&T szponzorálásával az első éves díjat elengedi azoknak, akik július közepe előtt csatlakoznak (egyébként 5 dollárba kerül egy hónapban a lehetőség).

onlive-game-demo-grab.jpg

A szolgáltatás indulásakor 23 játék érhető el, többek között olyan nagy nevek, mint a Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction, a futurisztikus Borderlands vagy a F.E.A.R. 2: Project Origin (a teljes lista). Maguk a játékok azonban nincsenek ingyen: ezeket ugyanúgy meg kell vásárolnia a felhasználónak, mintha offline játszana. Európában az év végén, Nagy-Britanniában indulhat be az OnLive éles üzemben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő