Connect with us

Ha szaggat a játék…

Kütyük

Ha szaggat a játék…

Elindult a komoly hardverfejlesztéseket nem igénylő, vékonykliens játékszolgáltatás, az első évben ingyen.

Felhő-alapú játékszolgáltatást nyújt az OnLive, melynek keretei között anélkül lehet a legmodernebb játékokkal szaggatás nélkül játszani – legalábbis a szolgáltató ígérete szerint -, hogy ahhoz komoly hardverberuházásokat kellene eszközölnie a kikapcsolódni vágyónak. Erre azért nyílik lehetősége a felhasználónak, mert egy távoli szerverközponthoz csatlakozik, mely elvégzi számítógépe helyett a szükséges (és erőforrás-igényes) grafikus számításokat. Izmos szerverek, gyenge otthoni hardver – röviden ez a koncepció.

Illetve már nem csak elméleti síkon létezik az OnLive, hiszen pár napja élesben is elindult a szolgáltatás (egyelőre sajnos csak az Egyesült Államokban). Az üzemeltető azzal próbál híveket csábítani magához, hogy az AT&T szponzorálásával az első éves díjat elengedi azoknak, akik július közepe előtt csatlakoznak (egyébként 5 dollárba kerül egy hónapban a lehetőség).

onlive-game-demo-grab.jpg

A szolgáltatás indulásakor 23 játék érhető el, többek között olyan nagy nevek, mint a Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction, a futurisztikus Borderlands vagy a F.E.A.R. 2: Project Origin (a teljes lista). Maguk a játékok azonban nincsenek ingyen: ezeket ugyanúgy meg kell vásárolnia a felhasználónak, mintha offline játszana. Európában az év végén, Nagy-Britanniában indulhat be az OnLive éles üzemben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom