Connect with us

technokrata

Kolléga, pornót néz munka közben?!

Kütyük

Kolléga, pornót néz munka közben?!

Képelemző szoftver segít lebuktatni az elkalandozó figyelmű magyarokat.

A brit Exclaimer bejelentette a vállalatok számára elérhető Image Analyzer képelemző szoftver magyarországi forgalmazásának megkezdését. Az új megoldás a vállalati Exchange környezetben alkalmazható, segítségével a rendszergazdák teljes mértékben monitorozhatják a felhasználók által a vállalati hálózaton belül küldött és fogadott levelekhez csatolt képeket, így a vállalat megakadályozhatja az erotikus, vagy obszcén tartalmú képek küldését és fogadását.

Az ingyenesen kipróbálható szoftver a vizsgált képeket egy 0-tól 100 pontig terjedő skálán pontozza a kép tartalma szerint, s a pontszám alapján a rendszergazda beállíthatja a levelezőrendszer kívánt reakcióját. Az első fokozatban a küldő és a fogadó fél nem kap értesítést, csak a rendszergazdai kezelőfelületen jelenik meg a gyanús kép. A második fokozatban a feladó, vagy a címzett is automatikus levelet kap, amely felhívja a figyelmet a kritikus csatolmányra. A harmadik fokozatban a szoftver karanténba helyezi a leveleket, és nem engedi elküldeni, illetve letölteni a vállalaton belüli postafiókra.

Image Analyzer kepernyokep.jpg

Az Image Analyzer sokrétű beállítási lehetőséget tartalmaz, amelyek segítségével beállítható akár a megfigyelés időszaka, a megfigyelt felhasználói csoportok, vagy felhasználók köre, az értesítést kívánt formája, illetve a csatolt képhez rendelt pontszám alapján a képelemzés érzékenysége. Az Image Analyzer segítségével felderíthetők a visszaélések, a céges levelezési előírások megszegése, és így házon belül orvosolható a probléma. „Egy rendszergazdai figyelemfelhívás megelőzheti a komolyabb kárt. Segítségével elkerülhető, hogy egy ügyféltől érkezzen vissza a panasz a vezetőség felé a vállalati hálózatból érkezett levél tartalmára” – mondta Bódis Ákos, a hazai forgalmazó Yellow Cube ügyvezetője.

Hardver nélkül is hatékony
Az Image Analyzer motorjául szolgáló képelemző megoldást számos világcég alkalmazza hardveres termékeiben. Az Exclaimer szoftvere egyszerűen adaptálható bármilyen meglévő Exchange környezethez a már meglévő levelező és biztonsági rendszer kiegészítéseként, így a vállalatnak nem kell külön hardvert beszereznie a képelemzéshez.

„Az Image Analyzer nem tűzfal, tehát nem a gyanús levelek automatikus blokkolására készült, hanem tendenciákat lehet vele felismerni és a kívánt ellenlépéseket megtenni.” – tette hozzá Bódis Ákos. Az Exclaimer Image Analyzer licencei szerverenként (SBS) nettó 60 ezer forintért elérhetők, míg a nagyobb szerverzetek a szűrt postafiókok száma alapján vásárolhatnak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő